Zostáva ešte deň. Ak sa požiadavky lekárov nenaplnia do konca mesiaca, výpovede nadobudnú platnosť

ta3 TASR
29.11.2022 10:47

Výpovede lekárov nadobudnú platnosť, ak sa ich požiadavky nezrealizujú do konca novembra. Vyplýva to z vyjadrenia podpredsedu Lekárskeho odborového združenia Miroslava Mendela. Reagoval tak na prerušenie parlamentného zdravotníckeho výboru, kde ich mal predstaviť minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Ak nesplníte požiadavky, výpovede nadobudnú platnosť, pohrozil podpredseda lekárskych odborárov
TASR/Dano Veselský

"My sme čakali, že dnes sa to tu zbehne. Následne sme čakali, že okolo 13.00 h bude hlasovanie. Všetko vyzeralo, že bude OK," skonštatoval. Prerušenie výboru podľa neho neprospieva tomu, aby sa požiadavky stihli zrealizovať včas. V pondelok 28. 11. nebol výbor uznášaniaschopný.

Mendel zároveň ocenil prístup rezortu zdravotníctva v rokovaniach. "V pondelok sme ešte na ministerstve zdravotníctva preberali memorandum asi do jedenástej večer. Rozhodne sme čas využili maximálne," doplnil.

Výbor pre zdravotníctvo sa prerušil po odchode opozičných poslancov. Tí odišli potom, ako sa na schôdzi malo predstaviť 17 pozmeňujúcich návrhov, ktoré oni podľa svojich slov nedostali včas na preštudovanie. Výbor bude pokračovať v stredu 30. 11. o 12.00 h.

Ministerstvo zdravotníctva deklarovalo, že sa bude snažiť, aby obštrukcie nevznikali. "Budeme riešiť, aby sa výbor čo najskôr uskutočnil," dodala hovorkyňa rezortu Petra Lániková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok