V Belgicku a Holandsku vypukli po futbalovej výhre Maroka nad Belgickom nepokoje

TA3 ČTK
28.11.2022 00:00

V niekoľkých belgických a holandských mestách vypukli nepokoje po nedeľnej výhre Maroka nad Belgickom na majstrovstvách sveta vo futbale. V Bruseli polícia nasadila na rozohnanie davu vodné delá a slzný plyn. V metropole zadržala zhruba desiatku ľudí a ďalších osem v meste Antverpy na severe krajiny. V holandskom prístave Rotterdam boli zranení dvaja policajti. Informovala o tom agentúra AP.

V Belgicku a Holandsku vypukli po futbalovej výhre Maroka nad Belgickom nepokoje
TASR/AP

V Bruseli desiatky výtržníkov prevracali a zapaľovali autá a elektrické skútre, ľudia tiež hádzali na autá tehly. Polícia zasiahla po tom, čo jeden človek utrpel zranenie na tvári, uviedla jej hovorkyňa. Bruselský starosta Philippe Close vyzval, aby sa ľudia držali bokom centra a zdôraznil, že úrady robia všetko pre to, aby v uliciach udržali poriadok. Na príkaz polície bola prerušená prevádzka metra a električiek.

K výtržnostiam došlo aj v mestách Antverpy a Liège. "Je smutné pozorovať, ako niekoľko jedincov zneužíva situáciu na to, aby začali vyčíňať," povedala ministerka vnútra Annelies Verlindenová.

V susednom Holandsku polícia informovala o násilnostiach v Rotterdame, kde sa ťažkoodenci snažili rozohnať skupinu 500 futbalových fanúšikov, ktorí hádzali na mužov zákona pyrotechniku a sklo. Médiá ďalej spomenuli nepokoje v Amsterdame a v Haagu.

Víťazstvo Maroka nad Belgickom 2:0 spôsobilo na majstrovstvách sveta veľký rozruch a fanúšikovia s marockými prisťahovaleckými koreňmi ho v mnohých belgických a holandských mestách nadšene oslavovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok