V desiatke adeptov na futbalistu roka je až 9 legionárov

TA3, SITA
23.1.2013 12:21

Desiatku nominovaných adeptov oznámil v stredu na tlačovej besede v bratislavskom hoteli Holiday Inn redaktor denníka Pravda a hlavný organizátor ankety Michal Zeman. Do jej 20. ročníka svoje hlasy tradične posielali futbaloví tréneri a zástupcovia médií.

V desiatke adeptov na futbalistu roka je až 9 legionárov
SITA

Najlepší futbalista Slovenskej republiky za rok 2012 vzíde z týchto kandidátov (v abecednom poradí, klubová príslušnosť v roku 2012): Marek Bakoš (Viktoria Plzeň/ČR), Michal Breznaník (Slovan Liberec/ČR - FC Amkar Perm/Rus.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Marek Sapara (Gaziantepspor/Tur. - Trabzonspor/Tur.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.) a Vladimír Weiss ml. (Espanyol Barcelona/Šp. - Delfino Pescara 1936/Tal.)

Na triumf v ďalšej ankete pre najlepšieho mladého futbalistu do 21 rokov (Cena Petra Dubovského) kandiduje duo (opäť v abecednom poradí): Norbert Gyömbér (Dukla Banská Bystrica) a Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.).

Uchádzačmi na ocenenie pre najlepšieho hráča pôsobiaceho v Corgoň lige sú útočník David Depetris (AS Trenčín) a stredopoliari Miroslav Karhan (Spartak Trnava) a Viktor Pečovský (MŠK Žilina).

Trojicu adeptov na víťazstvo v ankete najlepší tréner 2012 tvoria (znovu v abecednom poradí): Ivan Galád (reprezentačné mužstvo SR do 21 rokov), Adrián Guľa (AS Trenčín) a Juraj Jarábek (FC ViOn Zlaté Moravce).

Slávnostné vyhlásenie ankety, na ktorej po jedenásty raz participoval aj Slovenský futbalový zväz (SFZ), sa uskutoční v pondelok 4. februára v Trnave.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok