V Kyjeve podľa úradov takmer úplne obnovili dodávky tepla, vody a elektrického prúdu

ta3 čtk
27.11.2022 10:40

V Kyjeve boli k dnešnému dopoludniu takmer úplne obnovené dodávky elektrického prúdu, vody a tepla. Opravy rozvodnej siete, ktorú poškodili stredajšie ruské vzdušné útoky, sú podľa úradov trojmiliónovej ukrajinskej metropoly v záverečnej fáze.

V Kyjeve podľa úradov takmer úplne obnovili dodávky tepla, vody a elektrického prúdu
TASR/AP

"Od dnešného rána má väčšina obyvateľov elektrinu a nedochádza ani k núdzovým alebo dokonca stabilizačným výpadkom dodávok," uviedla kyjevská vojenská správa na Telegrame. Neskôr oznámila, že predsa len nastávajú čiastkové výpadky kvôli nadmernému zaťaženiu prenosovej sústavy.

Kvôli niekoľkodenným výpadkom dodávok elektriny v Kyjeve prezident Volodymyr Zelenskyj nezvyčajne otvorene kritizoval kyjevského starostu Vitalija Klička. Ten v reakcii varoval pred politickými spormi a vyzval Ukrajincov k súdržnosti. Denníku Bild am Sonntag povedal, že na obnovení dodávok elektriny sa pracuje "rekordnou rýchlosťou".

Rusko začalo inváziu na Ukrajinu 24. februára. Moskva, ktorá čelí neúspechom na bojisku a stiahla sa z radu predtým obsadených území, v posledných týždňoch začala plošne útočiť na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Zatiaľ posledný veľký vzdušný útok z tejto stredy spôsobil rozsiahle škody na ukrajinskej energetickej sústave nielen v Kyjeve, ale aj mnohých ďalších oblastiach krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok