Obrovský slalom v Killingtone: Hectorovú zosadila Gutová-Behramiová, Vlhová skončila štvrtá

ta3 tasr
26.11.2022 16:55

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v úvodnom obrovskom slalome v novej sezóne Svetového pohára štvrté miesto. V americkom Killingtone zaostala o 46 stotín za víťaznou Larou Gutovou-Behramiovou. Švajčiarka triumfovala s náskokom siedmich stotín pred Taliankou Martou Bassinovou. Tretia skončila po prvom kole vedúca Švédka Sara Hectorová (+0,20).

Obrovský slalom v Killingtone: Hectorová na čele, Vlhová je priebežne štvrtá
TASR/AP

Američanka MIkaela Shiffrinová bola až 13. s výrazným mankom 1,40 s, víťazka oboch slalomov vo fínskom Levi si však udržala pozíciu líderky celkového poradia SP.

Vlhová sa v 1. kole vydala na trať s číslom 2, predviedla čistú jazdu a vytvorila si dobrú východiskovú pozíciu na atakovanie pódia. V 2. kole sa Slovenka nevyhla  chybám a v cieli sa zaradila na priebežné druhé miesto za Bassinovú, ktorá vlani v Killingtone nenašla premožiteľku. Gutová-Behramiová sa následne prezentovala dravou jazdou a vyšvihla sa na najvyšší stupienok, z ktorého ju nezosadila už ani Hectorova. Helvétka slávila celkovo 35. triumf v prestížnom seriáli, piaty v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne.

"Lepší úvod sezóny som ani nemohla predstaviť. Vyhrať obrovský slalom SP po šesťročnej prestávke je skvelý pocit. V uplynulej sezóne som mala zdravotné problémy a vôbec som nepočítala s tým, že by sa mi dnes mohlo podariť bojovať o najvyššie pozície," uviedla Gutová-Behramiová v cieľových priestoroch. Shiffrinová v prvom kole v silnom vetre stratila najmä v dolnej časti trate a ani v tomto roku sa nedočkala v Killingtone prvého víťazstva v "obráku". V nedeľu bude mať šancu napraviť si chuť v špeciálnom slalome.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok