Obdobie večierkov a párty začína: Takto vám ponocovanie nebude vidieť na tvári

TA3/zm
2.12.2022 16:00

Začne sa to Mikulášom, pokračovať to bude Vianocami, Silvestrom i Novým rokom. Stretnete sa s kolegami, priateľmi aj rodinou. Skrátka večierkov a párty bude v decembri viac než dosť, a aby to nebolo vidieť na vašej tvári, mali by ste sa prebdetú noc naučiť maskovať.

Obdobie večierkov a párty začína: Takto vám ponocovanie nebude vidieť na tvári
Pexels

Kombinácia ponocovania a alkoholu sa na tvári odrazí okamžite. A ak ste si na podobný večierok zašli cez týždeň, zrejme na druhý deň v práci nič neutajíte, pretože vám to priam kričí z tváre. Ale nemusí, ak si osvojíte týchto pár trikov.

Litre vody

Pleť je po prebdenej noci, detto ak ste pili, doslova dehydrovaná. Vodu by ste mali pleť dopriať zvonku, čiže dobrým krémom, ale najmä zvnútra. Ráno preto začnite poriadne veľkým pohárom čistej vody. Zabudnite na sladené nápoje, tie spôsobia, že budete vyzerať ešte unavenejšie. Ak pitný režim nepodceníte, už o niekoľko hodín po prebudení sa vaša tvár napne a odpuchne.

Studená sprcha

Dať si sprchu nie je v tomto prípade len o hygiene, naozaj vás dokáže postaviť na nohy a oklamať organizmus, aj keď ste nespali toľko hodín ako bežne. V prípade prebdetej noci je najlepšou vzpruhou studená sprcha, ale ak nie ste na otužovanie zvyknuté, studenou vodou niekoľkokrát opláchnite aspoň tvár. Aj to je spôsob, ako o pár minút rozjasnie a nebude na nej očividné, že ste pretiahli večierku. Na pomoc si môžete dokonca zobrať kocky ľadu, vďaka tým bude efekt sviežej tváre badateľný ešte viac a rýchlejšie.

Masáž

Do tretice si zoberte na pomoc masážny valček alebo aspoň vlastné ruky, ak nemáte žiadnu pomôcku, ktorou by ste rozprúdili krv v žilách, respektíve na tvári. Tento krok nevynechávajte, zbavíte sa tak napuchnutia a vačkov pod očami, ktoré prezrádzajú ako prvé, že bol niekto na večierku.  

Témy: Vianoce Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok