Vianočné trhy sú späť. Ako vyzerá ich návrat do najväčších slovenských miest?

ta3/hm
25.11.2022 16:51

Varené víno, punč, plnená lokša a obrovský ihličnan na námestí. Vianočné trhy, ktoré mali pre pandémiu posledné dva roky viac-menej prestávku, sú späť. Stánky s jedlom a kultúrny program avizovali tento rok viaceré mestá na Slovensku. Kde sa budú konať vianočné trhy?

Vianočné trhy sú späť. Ako vyzerá ich návrat do najväčších slovenských miest?
Profimedia (ilu)

Trnava

V Malom Ríme sa vianočné trhy začínajú v piatok 25. novembra. Mesto na svojom Facebooku odporúča nezabudnuteľný zážitok, ktorým je návšteva Mestskej veže s rozprávkovým výhľadom. Sprievodca požičia návštevníkom lampáš, s ktorým si posvietia na 143 schodov vedúcich na ochodzu. "Vďaka tomu sa budete cítiť ako hlásnici, ktorí Mestskú vežu obývali od nepamäti, aby Trnavčanov upozornili na požiar či blížiaceho sa nepriateľa," pozýva Trnava.

"Okrem toho centrum Trnavy rozsvietia tisícky svetielok. V oknách historických budov sa budú skrývať malí škriatkovia ako z Dobšinského rozprávok a počas celého adventu tu nájdete tradičné aj výnimočné Stredoveké adventné trhy," uvádza mesto na svojom webe. Vianočné trhy by sa v Trnave mali skončiť 23. decembra.

Trnava_vianočné trhy TASR/Lukáš Grinaj

Nitra

Vianočné mestečko v Nitre slávnostne otvoria v nedeľu 27. novembra. V meste pod Zoborom rozsvietia počas prvej adventnej nedele 11 metrov vysoký smrek pichľavý, ktorý rástol na Čermáni. 

"Okrem neho budú ešte aj dva ďalšie vianočné stromčeky, na Chrenovej (Kino Lipa) a na Klokočine (pri Sandokane). Tieto stromčeky nám podarovali obyvatelia ulíc Moskovská na Zobore a Wilsonovo nábrežie v Starom meste," informovalo na Facebooku mesto. Súčasťou programu bude Sprievod svetla a vystúpi aj orchester Fats Jazz Band.

Vianočné trhy v Nitre potrvajú do 23. decembra. Ako mesto ďalej uviedlo, market zrejme predĺžia do 6. januára. Návštevníci si môžu zakúpiť občerstvenie v 30 stánkoch, z toho jeden je charitatívny.

Nitra_trhy TASR/Henrich Mišovič
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 4 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok