Pri dopravnej nehode zahynula tínedžerka. Privolaná záchranárka netušila, že oživuje vlastnú dcéru

ta3 novinky.cz
24.11.2022 07:49

Kanadská záchranárka minulý týždeň zasahovala pri dopravnej nehode. Snažila sa pomôcť mladému dievčaťu, no až neskôr zistila, že išlo o jej dcéru. Dopravná nehoda sa stala na zľadovatenom úseku diaľnice v Alberte. Jayme Ericksonová pomáhala dievčaťu s veľmi vážnymi zraneniami, no bolo jej jasné, že sú pravdepodobne smrteľné. Práve kvôli tomu dcéru nespoznala, píše denník The Guardian, na ktorý sa odvolávajú novinky.cz.

Pri dopravnej nehode zahynula tínedžerka. Privolaná záchranárka netušila, že oživuje vlastnú dcéru
TASR/AP (ilu)

Záchranárka sa snažila dievča z auta vyslobodiť takmer pol hodinu. Zostala s ním až dovtedy, kým priletel záchranársky vrtuľník, ktorý ju transportoval do nemocnice. Až keď sa po službe Jayme vrátila domov, od policajtov sa dozvedela, že jej 17-ročná dcéra Montana sa stala obeťou nehody. Oznámili jej, že jej zranenia boli veľmi vážne, preto ju v nemocnici odpojili od prístrojov. "Vážne zranený pacient, ktorého som ošetrovala, bola moja vlastná krv. Moje jediné dieťa. Moja dcéra Montana,“ napísala Jayme Ericksonová v emotívnom odkaze na Facebooku. "Som otrasená, som na dne," dodala.

Zachránila iných

Montana išla s kamarátkou venčiť psa. Viezli sa v aute, no vodička, jej kamarátka, nad vozidlom stratila kontrolu na zľadovatenej ceste. Do auta narazil protiidúci kamión. Jej kamarátka sa z auta vyslobodila, no Montane sa to nepodarilo. Orgány mladého dievčaťa darovali ďalším pacientom. "Dva niekomu zachránili život. Sme šťastní, že naše dievčatko tak žije prostredníctvom ďalších ľudí a že po tejto tragédii mohla ďalších ľudí zachrániť. Vieme, že by to tak chcela, sme na ňu pyšní a bude nám veľmi chýbať,“ dodala v odkaze jej matka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok