FOTO: Bežal maratón a fajčil jednu od druhej. Päťdesiatročný Číňan si pripísal kuriózny výkon

ta3/Samuel Drozda
25.11.2022 06:00

Bizarný prípad. Päťdesiatročný Číňan prezývaný strýko Chen odbehol 42-kilometrový maratón za menej ako tri hodiny a spomedzi 1500 bežcov skončil na 574. mieste. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby tento bežec počas celého závodu nefajčil jednu cigaretu za druhou.

FOTO: Bežal maratón a fajčil jednu od druhej. Päťdesiatročný Číňan si pripísal kuriózny výkon
Weibo

Maratónsky beh je vyčerpávajúci športový výkon, ktorý nezvládne každý. Náročný je najmä na pľúca aj zvyšok respiračného systému. Na nedávnom maratóne Xin'anjiang v čínskom Jiande si ho strýko Chen ešte viac skomplikoval. Počas celého športového výkonu totiž neustále fajčil a neprestal ani počas cieľových kilometrov, všimol si cbssports.com.

Päťdesiatnik zabehol podľa Canadian Running maratón v Xin'anjiang za tri hodiny a 28 minút, zatiaľ čo reťazovo fajčil jednu cigaretu za druhou. Fotografie z pretekov sa objavili aj na čínskej sociálnej sieti Weibo a stali sa virálnymi.

Keď ľudia na internete začali spochybňovať legitímnosť bežcovho úspechu, organizátori maratónu zverejnil jeho záverečný certifikát z behu. Ako zázrakom skončil na 574. mieste s časom 3:28:45 zo skupiny takmer 1500 pretekárov – a to všetko so zapálenou cigaretou v ústach.

Nie je to prvýkrát, čo sa päťdesiatročný Číňan preslávil fajčením počas pretekov. Strýka Chena odfotili podobne už v roku 2018, keď bežal Guangzhou Marathon. Objektívom fotografov sa nevyhol ani v roku 2019 počas Xiamen Marathon - samozrejme, s cigaretou medzi perami. Podľa Canadian Running v roku 2019 zabehol na maratóne v Guangzhou čas tri hodiny 36 minút a maratón v Xiamen dokončil za tri hodiny 32 minút.

Niektorí používatelia sociálnej siete Weibo boli z fajčenia počas športového výkonu zhrození. Ako však niekto z nich upozornil, pravidlá, ktoré by bežcom zakazovali počas súťaženia fajčiť cigarety, neexistujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok