Orosené okná budú minulosťou: Stačí vám na to papierový pohár a soľ

TA3/zm
28.11.2022 16:00

Vonku je chladno, vnútri teplo. A to je sezóna, kedy sa okná, ktoré nie sú dokonale utesnené, zvyknú zahmlievať. Ak vás to rozčuľuje, poradíte si s jednoduchým trikom.

Orosené okná budú minulosťou: Stačí vám na to papierový pohár a soľ
Pexels

Zahmlievajúce sa okná možno v niekom vytvárajú dojem zimnej atmosféry, ale rozhodne je nepraktické, ak nevidíte von. Namiesto toho, aby ste ich neustále pretierali, urobte tento jednoduchý úkon a soľ zvládne všetku prácu za vás.

Soľ v pohári

Proti oroseným oknám potrebujete len obyčajný papierový pohár a soľ. Celý fígeľ je v tom, že do polovice pohárika nasypete soľ a položíte ho na parapetu cez noc. Samozrejme, čím je okno a zahmlievanie väčšie, tým viac takýchto pohárikov môžete na parapetu položiť.

Pretriasť

Podstatné je, aby bol pohár papierový, pretože rovnako ako soľ pohltí tento materiál vlhkosť. Každé ráno potom poháriky skontrolujete tým, že nimi potrasiete. Kým je soľ sypká, stále plní svoju funkciu. Keď jedného dňa nájdete soľ v tuhom stave, znamená to, že nasiakla zrazenou vodou z okenných tabúľ. Nemusíte ju vyhadzovať, môžete ju nechať vyschnúť mimo parapety, ale na boj proti zahmlievaniu okien dovtedy zoberte novú, sypkú soľ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok