Šéfka spravodajstva RTVS Mária Hlucháňová končí vo funkcii. Môže za to odvysielanie Ficovho prejavu

ta3 TASR
18.11.2022 16:11

Riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Mária Hlucháňová končí na svojom poste. Odchod súvisí so štvrtkovým vysielaním spravodajského programu :24. Z postov z toho istého dôvodu odchádzajú aj ďalší vedúci spravodajstva. O rozhodnutí generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja informoval PR manažér RTVS Stanislav Čačko.

Šéfka spravodajstva RTVS Mária Hlucháňová končí vo funkcii. Môže za to odvysielanie Ficovho prejavu
TASR - Jakub Kotian

"Svoje funkcie opúšťajú aj Alfonz Šuran (intendant RTVS :24), Peter Nittnaus (šéfdramaturg RTVS :24) a Andrea Fajnorová (vedúca odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistky). Riadením sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS bol poverený Miroslav Frindt, ktorý v spravodajstve RTVS pôsobí od roku 1999 na viacerých pozíciách," oznámil Čačko.

Dôvodom razantného kroku je odvysielanie prejavu Roberta Fica zo snemu strany Smer-SD na spravodajskom okruhu RTVS, šéf RTVS ho hodnotí ako nešťastné a veľmi znepokojivé. "Predovšetkým preto, že v takýto sviatok nemá vo vysielaní RTVS mať priestor žiadna politická strana. Vysielanie verejnoprávneho média musí byť priestorom na pripomínanie demokratických dôsledkov a výdobytkov Nežnej revolúcie, ktoré považujem v tomto čase za mimoriadne dôležité," zdôraznil Machaj. 

Zároveň deklaroval, že napriek zvláštnej pozornosti, ktorú na viacerých programových poradách venovali obsahu vysielania 17. novembra, nemal on ani členovia manažmentu vedomosť o tom, že sa takéto vysielanie plánuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok