Polícia zadržala muža, ktorý na Hodžovom námestí strieľal do vzduchu

TA3
19.1.2013 21:52

Bratislavská polícia dnes krátko po 17.00 h zadržala a eskortovala na obvodné oddelenie 32-ročného muža. Ten na Hodžovom námestí v hlavnom meste niekoľkokrát vystrelil do vzduchu.

Polícia zadržala muža, ktorý na Hodžovom námestí strieľal do vzduchu
SITA

Muž bol podľa polície účastníkom neoznámeného verejného zhromaždenia. "Je podozrivý zo spáchania trestného činu výtržníctva," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrášková.

Zbraň, ktorú muž na streľbu použil, je pravdepodobne plynová. "Policajti ju zaistili a bude podrobená expertíznemu skúmaniu," dodala Hrášková.

Protestnú akciu Berieme si svoju krajinu späť prišlo podporiť pár desiatok ľudí

Pod heslom "Nie je slobody bez slobody slova" zorganizovala Iniciatíva slobodných občanov v Bratislave protestnú akciu nazvanú JE KONIEC! Berieme si svoju krajinu späť. Na bratislavské Námestie slobody ju prišlo podporiť približne 70 ľudí, teda asi desatina z tých, ktorí svoju účasť na akcii prisľúbili na sociálnej sieti.
Protest sa uskutočnil s myšlienkou šíriť požiadavku permanentného priestoru pre celospoločenskú diskusiu vo verejnoprávnych médiách, ktorá by podľa organizátorov umožnila neskreslenú diskusiu o problémoch, ktoré trápia občanov Slovenska. Druhou hlavnou myšlienkou bola výzva na prechod k priamej demokracii a odstránenie súčasného politického a legislatívneho systému.

Podľa jedného z účastníkov diskusie je práve existujúca moc v rukách politikov príčinou ekonomických i sociálnych problémov, v ktorých sa veľká časť slovenskej verejnosti nachádza. "Podľa mňa je jediné možné riešenie, systematická likvidácia tohto hnusného režimu a žiadne kozmetické úpravy," vyhlásil. Zároveň vyzval prítomných na mobilizáciu. "Sami v sebe musíte nájsť vnútornú motiváciu urobiť niečo proti tomu a pridať ruku k dielu nejakou myšlienkou, nejakým letákom."

S diskusnými príspevkami vystúpili aj ďalší účastníci protestu. Pani, ktorá podľa vlastných slov zastupovala združenie Občania Slovenskej republiky, napríklad žiadala vznik novej ústavy. "Chceme, aby sa na nej podieľali svojimi návrhmi všetci občania Slovenska." Ozvali sa tiež požiadavky na potravinovú sebestačnosť krajiny a ponechanie strategických podnikov v rukách štátu.

Rovnaké protestné akcie sa okrem Bratislavy konali aj v Trnave, Košiciach, Trenčíne a Poprade.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok