V Bratislave zaútočili na ženy žieravinou, stav jednej je vážny

TASR, SITA, TA3
18.1.2013 11:59

Polícia vyšetruje prípad násilného poleptania dvoch žien, ku ktorému došlo dnes ráno pred budovou bratislavského okresného súdu na Drieňovej ulici. Doposiaľ nezistený páchateľ ich polial žieravinou neznámeho pôvodu. Ženy museli záchranári previezť do nemocnice v Ružinove.

Ako informovala policajná hovorkyňa Petra Hrášková, k incidentu prišlo krátko po 08.00 h. Polícia po mužovi, ktorý sa činu dopustil, pátra. "V súčasnosti vykonávame všetky úkony potrebné pre rozhodnutie o ďalšom postupe," uviedla Hrášková.

Poleptané ženy ošetrili na Klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v ružinovskej nemocnici. "Jedna z nich má ťažký úraz, ktorý si vyžaduje lekársku starostlivosť, ostáva preto v nemocnici," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská. Zranenie druhej ženy je podľa jej slov menej vážne. "V jej prípade postačovalo ambulantné ošetrenie."

Tridsaťsedemročnej žene zasiahol útočník tvár, druhá má poranenú nohu. Obidve ženy po útoku utiekli do budovy súdu, kde počkali na príchod záchranárov.

Ako uviedol pre Topky.sk hovorca záchranárov Jozef Minár látka je zatiaľ neznámeho pôvodu. "Experti ju analyzujú. Zatiaľ nevieme, či šlo o kyselinu, alebo zásadu," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok