FOTO: Požiar v škole v bratislavskej Petržalke uhasili. Evakuovať museli stovky detí

ta3
24.10.2022 13:14

Požiar, ktorý vypukol v pondelok krátko pred poludním v školníckom byte v tesnej blízkosti jedálne na Základnej škole Prokofievova v Bratislave, sa podarilo uhasiť. Žiaci aj personál školy sú mimo ohrozenia života. Potvrdila to hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Petržalka Mária Halašková. Podľa informácií ta3 horelo v priestoroch nad školskou jedálňou, kde by mala bývať školníčka.

"Požiar bol zlikvidovaný v krátkom čase po príjazde hasičov, zasahovalo 18 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Bratislavy so štyrmi kusmi hasičskej techniky," priblížil  hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči. Spresnil, že evakuovaných bolo 327 osôb, z toho bolo 291 žiakov. Pri udalosti sa podľa Kočiho nezranila žiadna osoba.

"Z bezpečnostných dôvodov boli deti evakuované a vyučovanie majú pre dnešok prerušené," uviedla Halašková. Ako dodala, všetky ostatné informácie poskytne zákonným zástupcom žiakov vedenie základnej školy prostredníctvom online stránky EduPage.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok