Výbuchy na univerzite v Aleppe zabili desiatky ľudí

SITA, TA3
15.1.2013 21:34

Oficiálna armáda tvrdí, že za incidentom, ktorý zabil až 80 ľudí sú povstalci, ktorí chceli zostreliť vládne lietadlo. Iné zdroje hovoria o bombových útokoch.

Počet obetí utorňajších výbuchov v areáli univerzity v sýrskom Halabe (Aleppe) stúpol z pôvodných 15 už na najmenej 80. Informoval o tom samotný starosta tohto druhého najväčšieho sýrskeho mesta Wahíd Akkad. "Doteraz máme 82 mŕtvych a viac ako 160 zranených po teroristickom útoku, ktorého terčom boli študenti prichádzajúci na prvé skúšky na Univerzite v Halabe," povedal Akkad v telefonickom rozhovore pre tlačovú agentúru AFP. V Británii pôsobiaca exilová Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv, ktorá zhromažďuje údaje z celej krajiny pomocou siete aktivistov a zdravotníkov, počet obetí predbežne stanovila na 52.

Explózie otriasli oblasťou neďaleko študentských internátov a fakulty architektúry. Štátna televízna stanica informovala, že za všetkým sú "teroristi", ktorí na areál zaútočili "s pomocou dvoch rakiet". Nemenovaný predstaviteľ oficiálnej sýrskej armády pre tlačovú agentúru AFP uviedol, že za krviprelievanie sú zodpovední povstalci, ktorí chceli zostreliť vládne lietadlo, namiesto neho však zasiahli univerzitu. Iné zdroje o výbuchoch informujú ako o bombovom útoku.

Témy: univerzita
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok