Klientelizmus i spory medzi poslancami brzdia podľa niektorých kandidátov na primátora Nové Zámky. Aké riešenia ponúkajú?

ta3/Dominik Pálka
11.10.2022 18:02

Energetická kríza i krátenie rozpočtu. Štyria kandidáti na post primátora Nových Zámkov v Predvolebnej diskusii ta3 načrtli riešenie aj týchto problémov.

primatori_nove_zamky_4.jpg
TA3

Eva Fazekašová (nezávislá), ktorá je aj povolaním lekárka, má uvedené na svojom billboarde: "Nebudete už platiť iného primátora za moje nápady o prestavbe mesta". Povedala, že "takmer všetky nápady", ktoré boli zrealizované za posledných sedem rokov v Nových Zámkoch, boli jej. "Nebolo možné nič realizovať pod vlastným menom," dodala. Nešpecifikovala presné miesto, kde nápady prezentovala. V rámci volebnej kampane sa rozhodla poskytovať zdravotné poradenstvo zdarma. 

Klein kandiduje už tretíkrát

Súčasný primátor Nových Zámkov Otokar Klein (nezávislý) sa uchádza o túto funkciu už tretíkrát. Jeho meno sa spájalo so zadržaním Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) v súvislosti s prijímaním úplatku. Zadržanie však nesúviselo s výkonom funkcie primátora Nových Zámkov, ale s výkonom pozície predsedu Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti (ZSVS). Vysvetlil, že zadržaný bol niekoľko hodín. "Ideme ďalej, ak nám ľudia dajú dôveru, tak ju nesklamem," dodal.

"Mesto sme v roku 2014 zdedili v katastrofálnej finančnej situácii," povedal Klein. Myslí si, že hospodárenie Nových Zámkov je v súčasnosti na veľmi dobrej úrovni. 

Peter Podbehlý (nezávislý) pôsobí v súčasnom volebnom období aj ako mestský poslanec. Nové Zámky sú podľa neho brzdené "klientelizmom a rodinkárstvom". Myslí si, že je potrebné zvýšiť transparentnosť pri predajoch majetku. "Niekedy boli na zastupiteľstve materiály, ktoré neboli zverejnené v súlade so zákonom a museli byť zamietnuté," dodal. 

Eva Polerecká (Tím Kraj Nitra, Maďarské fórum a OKS) je aktívna na sociálnej sieti. Uchádza sa aj o post mestskej poslankyne. Jej motto, uvedené na billboarde, je: "Ona vie ako na to, ona pozná riešenie". "Je to nespočetné množstvo vecí, ktoré musíme v budúcnosti riešiť. Ponúkam riešenia a zapracujem na nich."

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok