Hugo Chávez bojuje o život, priznal jeho minister

SITA
14.1.2013 09:51

Venezuelský prezident Hugo Chávez sa na verejnosti pre svoje zdravotné problémy neobjavil už viac ako mesiac a v súčasnosti "bojuje o svoj život". V nedeľu to priznal jeden z jeho blízkych priateľov Elías Jaua, ktorý do októbra uplynulého roka pôsobil ako Chávezov viceprezident.

Hugo Chávez bojuje o život, priznal jeho minister
SITA

V súčasnosti zastáva post venezuelského ministra poľnohospodárstva. "Situácia je veľmi komplexná a chúlostivá, ale je pravda, že Hugo Chávez bojoval a stále bojuje o život," vyhlásil Jaua počas mítingu vládnej Zjednotenej socialistickej strany Venezuely v metropole Caracas.

Chávezov brat Adan však ešte v sobotu poprel klebety o tom, že prezident je v kóme. Viacerí venezuelskí lídri cez víkend odleteli na Kubu, kde plánujú Cháveza osobne navštíviť a podrobnejšie sa poinformovať o jeho zdravotnom stave.

Chávez v súčasnosti trpí respiračnými komplikáciami spôsobenými ťažkou pľúcnou infekciou a naďalej zostáva v kubánskej nemocnici. Tam sa zotavuje z decembrovej operácie, ktorú sám označil za "nevyhnutnú". Išlo už o v poradí štvrtú operáciu, ktorú ľavicový líder absolvoval od objavenia rakoviny v panvovej oblasti v júni 2011.

Všetkej liečbe sa podrobil na Kube. V júni 2012 verejne ohlásil svoje kompletné uzdravenie ako aj plán kandidovať na prezidenta v októbrových voľbách, v ktorých opäť zvíťazil. V čase choroby Cháveza zastupuje viceprezident Nicolas Maduro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok