Vysoké ceny energií, spájanie obcí aj nezáujem kandidovať. Malé mestá a obce trápia viaceré problémy

ta3
6.10.2022 18:47

Obce a mestá trápia rôzne problémy. Či už sú to vysoké ceny energií, budovanie nájomných bytov a oprava ciest, ale aj nezáujem obyvateľov kandidovať na starostov a primátorov. Hosťami štvrtkovej Predvolebnej diskusie ta3 v Sobášnom paláci v Bytči boli Anna Staňová, zastupujúca starostka obce Moškovec, Jozef Grapa, jediný kandidát na primátora Krásna nad Kysucou, Branislav Tréger, jediný kandidát na primátora mesta Liptovský Hrádok a zároveň predseda ZMOS a Peter Majko, starosta obce Necpaly.

Vysoké ceny energií, spájanie obcí aj nezáujem kandidovať. Malé mestá a obce trápia viaceré problémy
ta3

Verejná funkcia je obeta

“Byť primátorom v malom mestečku je tak, ako starostom vo väčšej obci,“ povedal Jozef Grapa, kandidát na primátora Krásna nad Kysucou. Podľa neho má jeho post také isté starosti, ako v malých obciach. Obetovať sa vraj treba tak isto. “Ľudia musia vidieť, či robíte to, čo treba,“ dodal Grapa.

“Každá verejná funkcia je obeta,“ povedal Peter Majko, súčasný starosta obce Necpaly (SNS). Nevidí rozdiel medzi veľkou obcou a malým mestom, lebo sú pri nich podľa neho také isté nároky na dobrú prácu pre ľudí. Vyzdvihol aj dôležitosť osobnej obety v prospech obce alebo mesta.

Obec Moškovec nemá kandidáta na starostu. Súčasná zastupujúca starostka, Anna Staňová, je v podstate nútená starostkou naďalej ostať. “Starosta v malej obci je na všetko sám,“ povedala. “Všetká tá robota je na ňom,“ dodala Staňová. Je jej ľúto, že medzi mladými ľuďmi v dedine, sa nenašla za ňu náhrada.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok