Ďalšie hromadné znásilnenie v Indii, útočníkmi boli aj šofér s revízorom

SITA
13.1.2013 16:54

Indická polícia v nedeľu informovala o sobotňajšom zadržaní šiestich mužov, ktorí mali uniesť a znásilniť 29-ročnú ženu. Deje sa tak v čase, keď indická spoločnosť zažíva pobúrenie z decembrového brutálneho znásilnia a zbitia študentky, ktorá nakoniec svojim zraneniam podľahla.

Ďalšie hromadné znásilnenie v Indii, útočníkmi boli aj šofér s revízorom
SITA

Podľa polície sa v tomto prípade na hromadnom znásilnení podieľali piati muži spoločne so šoférom a kontrolórom. Tí v piatok ženu vytiahli z autobusu, na motocykli ju odviezli na neznáme miesto, kde ju celú noc sexuálne zneužívali. Následne ju v sobotu ráno vyhodili neďaleko dediny, kam pôvodne cestovala. Polícia dodala, že po siedmom podozrivom stále pátra.

Súd v Naí Dillí v pondelok obvinil skupinu piatich mužov z brutálneho znásilnenia študentky s následkom smrti. Obvinení sú aj z vraždy, únosu, lúpeže a sprisahania, za čo každému hrozí trest smrti obesením.

Šiesteho obvineného bude vzhľadom na nízky vek súdiť špeciálny súd pre mladistvých. Muži predstúpili pred súd bez obhajcov, keďže žiaden ich nechcel obhajovať. Pred začatím samotného procesu im však súd obhajcov pridelí. Pojednávania sa budú konať za zatvorenými dverami a za prísnych bezpečnostných opatrení.

Najbližšie sa bude konať 10. januára. 

Brutalita útoku na 23-ročnú Indku vyvolala masové demonštrácie v Naí Dillí ako aj na iných miestach krajiny, počas ktorých ľudia protestovali proti rozšírenému zneužívaniu žien a sexuálnym zločinom v Indii. Ženu 16. decembra v autobuse opakovane znásilnili a po 40-minútovom trápení ju z idúceho vozidla vyhodili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok