Ukrajinské jednotky postupujú na juhu aj východe krajiny, oslobodili viaceré okupované obce

ta3 ČTK
4.10.2022 22:36

Ukrajinské sily podľa prezidenta Volodymyra Zelenského na juhu a východe krajiny rýchlo postupujú. V dnešnom pravidelnom večernom prejave povedal, že po nedávnych hlasovaniach konaných v Moskvou ovládaných oblastiach Ukrajiny oslobodila ukrajinská armáda od ruskej okupácie desiatky obcí.

Ukrajinské jednotky postupujú na juhu aj východe krajiny, oslobodili viaceré okupované obce
TASR/AP

"V kontexte terajšej obrannej operácie ukrajinská armáda pomerne rýchlo postupuje na juhu krajiny," povedal Zelenskyj. "Len tento týždeň, po ruských pseudoreferendoch, boli oslobodené desiatky obcí. Sú v Chersonskej, Charkovskej, Luhanskej a Doneckej oblasti," dodal.

Námestník ministra vnútra Jevhen Jenin dnes povedal, že ukrajinská armáda v Chersonskej oblasti na juhu krajiny oslobodila päťdesiatku obcí a že teraz vedie súbežne dve ofenzívy, na juhu a východe krajiny.

V Rusmi ovládaných a okupovaných častiach Ukrajiny pred týždňom skončilo narýchlo zorganizované a medzinárodne neuznané hlasovanie o ich pripojení k Rusku. Anexiu častí východnej Ukrajiny, ktoré však teraz ruské sily ani plne neovládajú, schválili obe komory ruského parlamentu, príslušné zákony teraz čakajú na podpis ruského prezidenta Vladimíra Putina. Ten opakovane varoval, že útoky na tieto územia bude považovať za útoky na Rusko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok