Liga majstrov: Bayern deklasoval Plzeň, Barcelona podľahla Interu

TA3 TASR
4.10.2022 23:17

Futbalisti Neapolu zvíťazili v utorkovom zápase Ligy majstrov na pôde Ajaxu Amsterdam vysoko 6:1. Hostia tak zvládli aj tretí duel A-skupiny a naďalej vedú tabuľku s plným počtom 9 bodov. V ich drese hral do 80. minúty slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.

Liga majstrov: Bayern deklasoval Plzeň, Barcelona podľahla Interu
TASR/AP

Ako prvý sa dostali do vedenia domáci, no Neapol začal od 18. minúty potvrdzovať úlohu favorita. Na presný zásah Giacoma Raspadoriho nadviazali do prestávky Giovanni Di Lorenzo a Piotr Zielinski. Raspadori pridal ďalší gól hneď po prestávke a na konečný výsledok upravil Giovanni Simeone po vylúčení Dušana Tadiča.

Z víťazstva sa tešil aj Milan Škriniar, ktorého Inter Miláno zdolal Barcelonu tesne 1:0. Tri body zariadil domácim Hakan Calhanoglu, pričom Pedrimu sa na druhej strane podarilo vyrovnať, systém VAR však neuznal gól pre ruku. Milánčania tak preskočili Barcelonu a v rámci C-skupiny figurujú na druhom mieste.

Na čele je s prehľadom Bayern Mníchov, Plzeň deklasoval 5:0. Hostia, za ktorých odchytal celé stretnutie slovenský brankár Marián Tvrdoň, sú naopak bez bodu a patrí im posledné štvrté miesto. Nemecký veľkoklub viedol už v polčase o tri góly, oproti súperovi mal jasne navrch a postupne sa gólovo presadili Leroy Sane, Serge Gnabry a Sadio Mane. Prvý z nich skóroval aj krátko po prestávke a na konečných 5:0 upravil po hodine hry Eric Maxim Choupo-Moting. Tesne predtým nastúpil do zápasu ďalší slovenský hráč Erik Jirka. Záver duelu na malú chvíľu prerušil fanúšik, ktorý vbehol na hraciu plochu.

Bayern vyhral nad Plzňou v rovnakom pomere ako pred deviatimi rokmi – aj vtedy sa tímy stretli v 3. kole skupinovej fázy LM. Domáci navyše vytvorili rekord v počte zápasov v skupinovej fáze LM bez prehry. Mníchovčania nenašli v tejto fáze súťaže premožiteľa od roku 2017, čo je 31 duelov v rade.

Prvú výhru v rámci D-skupiny vybojoval Olympique Marseille, ktorý si poradil so Sportingom Lisabon 4:1. Stretnutie sa začalo o 15 minút neskôr, keďže hostia uviazli v dopravnej zápche. Skórovali však už v prvej minúte zásluhou Francisca Trincaoa, čo bol nakoniec ich jediný gól v dueli. Od 23. minúty hrali navyše v početnej nevýhode – do kabíny išiel predčasne brankár Antonio Adan, ktorý sa previnil rukou mimo pokutového územia a z ihriska odišiel spolu s ním stredopoliar Marcus Edwards. V dôsledku výtržností počas predchádzajúceho domáceho duelu Marseille proti Frankfurtu (0:1) nemohli byť na utorkovom stretnutí prítomní diváci. Druhý duel "déčka" medzi Frankfurtom a Tottenhamom skončil bezgólovou remízou.

V A-skupine si po nevýrazných výkonoch v anglickej lige napravil chuť Liverpool. Vlaňajší finalista zdolal Glasgow Rangers 2:0 po góloch Trenta Alexandra-Arnolda a úspešnom pokutovom kope Mohameda Salaha. Rovnakým pomerom zvíťazili Bruggy nad Atleticom Madrid a upevnili si vedenie v B-skupine. V 76. minúte mohol znížiť Antoine Griezmann, nepremenil však pokutový kop. V ďalšom dueli "béčka" bolo úspešnejšie Porto, ktoré zdolalo Bayer Leverkusen 2:0. Na spadnutie však boli ďalšie tri presné zásahy - po jednom neuznal na oboch stranách systém VAR a Patrik Schick nepremenil v drese hostí penaltu.

Pred zápasmi LM držali prítomní minútu ticha za obete nešťastia na futbalovom štadióne v Indonézii. K rovnakému aktu pristúpia aj v stretnutiach Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy.      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok