Miliardár Musk kúpi Twitter, cena sociálnej siete je 44 miliárd dolárov

ta3 TASR
4.10.2022 19:00

Miliardár Elon Musk napokon kúpi sociálnu sieť Twitter, a to za pôvodne navrhnutú cenu 44 miliárd dolárov. Oznámil to v utorok Americkej komisii pre cenné papiere a burzy (SEC), informuje agentúra DPA.

"Obdržali sme list. Zámerom spoločnosti je túto transakciu uzavrieť" za stanovenú cenu, uviedol hovorca prevádzkovateľa sociálnej siete.

Musk sa na kúpe Twitteru dohodol tento rok v apríli. V júli však oznámil ukončenie dohody, ktoré zdôvodnil tým, že mu firma neposkytla údaje ohľadom falošných a spamových účtov na svojej rovnomennej sociálnej sieti. Spoločnosť Twitter následne Muska zažalovala. Obvinila ho z porušenia podmienok dohody a požiadala súd, aby nariadil dokončenie transakcie za dohodnutú cenu.

Firma označuje Muskove predchádzajúce dôvody na zrušenie dohody iba za zámienky a jeho postup podľa nej súvisí skôr s poklesom cien akcií na burze. Akcie Twitteru dnes po správe prudko posilnili a obchodovanie s nimi bolo načas prerušené.

"Je to jasná známka toho, že Musk poznal, že víťazstvo nad vedením Twitteru na súde je veľmi nepravdepodobné a že táto transakcia v hodnote 44 miliárd dolárov sa tým či oným spôsobom uskutoční," uviedol analytik Dan Ives zo spoločnosti Wedbush.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok