Taraba pre ta3: Nešlo o odvolávanie Matoviča, ale o to, aby sa SaS mohla vrátiť do vlády

ta3
4.10.2022 15:40

Nezaradený poslanec Tomáš Taraba zo strany Život-NS sa zdržal utorkového hlasovania o vyslovení nedôvery ministrovi financií Igorovi Matovičovi. Myslí si, že hlavým dôvodom hlasovania bola snaha strany SaS dostať sa znovu do vlády.

"Toto hlasovanie nebolo len o odvolání Igora Matoviča, ale aj o tom, aby sa SaS mohla vrátiť do vlády. Ich strana tu navyše nemala plný počet poslancov, čo považujem za absolútny trapas. Ja som úplne pokojne mohol hlasovať za odvolanie, možno by som teraz vyzeral ako hrdina. Ja ale nemením názory," uviedol Taraba.

Strana SaS je podľa neho neserióznym partnerom, pretože to, čo rozprávajú sa líši od toho, čo vykonávajú. "Dnešné hlasovanie SaS-ky považujem za úplne fiasko. Po prvé, nemali dostatok poslancov, a po druhé nehlasovali za to, čo bolo de facto dohodnuté. Mali sme hlasovať za ústavný návrh zákona, ktorý by povoľoval parlamentu sa samovoľne rozpustiť. To, že sa pri tomto zdržali hlasovania je vizitkou, že sa s nimi nedá seriózne baviť," dodal nezaradený poslanec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok