Osem najväčších tragédií na slovenských cestách: Polomka, MHD Zochova i Kolíňany

ta3/Patrik Guľa
6.10.2022 00:00

Za posledných 35 rokov prišlo na slovenských cestách podľa ministerstva vnútra o život 16 725 ľudí. Tragédiu na Zochovej ulici v Bratislave spôsobil opitý vodič, v iných prípadoch boli na vine nedbanlivosť, únava, neskúsenosť či porucha vozidla. Pozreli sme sa na najtragickejšie dopravné nehody, ktoré otriasli Slovenskom.

polomka

Sučany, 1987

Pri meste Turany došlo v marci roku 1987 k tragickej nehode autobusu, pri ktorej zahynulo deväť ľudí. Autobus prepravujúci juhoslovanských turistov dostal šmyk, prerazil zábradlie a zrútil sa z mosta do Váhu.

Cestujúci, ktorí prežili, utrpeli vážne zranenia. Niektorým náraz pri páde do rieky amputoval končatiny. Na mieste nehody o 35 rokov odhalili pamätník.

Úhorná, 2003

Jedna z najtragickejších dopravných nehôd na slovenských cestách sa stala v lete roku 2003, kedy o život prišlo 13 osôb a ďalších 35 sa zranilo. Autobus, ktorý viezol veriacich na svätú púť do Úhornej v okrese Gelnica, pre poruchu tesne pred cieľom cesty havaroval.

Vozidlo podľa výpovedí svedkov zastalo na kopci, keď vodič zatiahol ručnú brzdu a vyšiel von zistiť príčinu poruchy. Autobus sa následne rozbehol dole svahom a niekoľkokrát sa prevrátil.

Tragédia v Úhornej TASR/Milan Kapusta
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 5 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok