Lukašenko mobilizuje školákov. Zberom zemiakov a tvrdou fyzickou prácou chce vraj vychovávať študentov

ta3 čtk
4.10.2022 08:42

Bieloruský autoritársky vodca Alexander Lukašenko vyzval na mobilizáciu študentov, robotníkov, štátnych zamestnancov a tiež školákov - aby vyrazili na pole žať zemiaky, píše bieloruská štátna tlačová agentúra BelTA. "Mobilizujte všetky!" cituje denník Naša Niva pokyn Lukašenka. Toho na pondelkovom zasadnutí vlády popudilo, že vraj niektoré školy zakazujú posielať žiakov na pole, hoci je dôležité kvalitne a včas zožať zemiaky, cukrovú repu, kukuricu a ľan.

Lukašenko mobilizuje školákov. Zberom zemiakov a tvrdou fyzickou prácou chce vraj vychovávať študentov
SITA/AP

"Väčšie divošstvo si neviem ani predstaviť! Snažíme sa nejako vychovať našich školákov, naše deti. Čím ich budete vychovávať? Klábosením? Klábosením ich nevychováš," uviedol 68-ročný Lukašenko, ktorý vládne bývalej sovietskej republike dlhšie ako štvrť storočia a predtým býval politickým dôstojníkom v sovietskej armáde a riaditeľom štátneho statku.

Zdôraznil skúsenosti z čias, keď mládež pomáhala poľnohospodárom so zberom, čo podľa Lukašenka prispievalo k zomknutosti kolektívu a učilo prácu. "Keď bude pracovať päť-šesť hodín, rodičia budú mať radosť a pre decko to bude dobrá fyzická príprava. My všetci - ja určite - sme tak pracovali. Nepracovali, ale tvrdo makali, a to panebože ako!" vyhlásil.

"A tak mobilizujte študentov, robotníkov, štátnych zamestnancov a ďalších ľudí, aby nám to pomohli všetko zožať. Pretože môžeme zarobiť slušné peniaze. Keď nie teraz, tak na jar," dodal.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok