Príliš slabé memento? Policajti po tragickej nehode odhalili vodičov pod vplyvom alkoholu

ta3 TASR
3.10.2022 20:40

Hliadky Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave v pondelok odhalili vodičov, ktorí aj napriek zákazu riskovali a jazdili pod vplyvom alkoholu. Jedným z prípadov bola aj jazda 28-ročného poľského vodiča nákladného vozidla, ktorého na diaľnici D2 kontrolovali dopravní policajti.

Príliš slabé memento? Policajti po tragickej nehode odhalili vodičov pod vplyvom alkoholu
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

Poľského vodiča zastavili v blízkosti hraničného priechodu Čunovo – Rajka, kde bol v rámci kontroly podrobený dychovej skúške, pričom nafúkal 1,56 promile. "Policajná hliadka vodiča obmedzila na osobnej slobode, keďže vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Následne si vec prevzal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava V," spresnila polícia.

So zákazom ďalšej jazdy a zadržaným vodičským preukazom skončil aj 50-ročný vodič z Maďarska, ktorého v pondelok na diaľnici D2 zastavila hliadka dopravných policajtov. Pri kontrole vodičovi namerali v dychu 0,83 promile alkoholu.

V súvislosti s udalosťou uplynulého dňa bratislavská krajská polícia opäť upozorňuje vodičov, aby v žiadnom prípade počas vedenia vozidla nepožívali alkohol a ani neviedli vozidlo v takom čase po požití alkoholu, keď sa ešte alkohol nachádza v ich organizme.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok