Pozval ich na večeru, no spravil si z nich hlavný chod. Sériový vrah Jeffrey Dahmer zavraždil 17 mužov

ta3/Alžbeta Múcsková
5.10.2022 18:00

Sériový vrah Jeffrey Dahmer pripravil o život až 17 mužov. Svoje obete zvábil k sebe domov, zdrogoval, znásilnil a uškrtil. Niektoré časti tiel následne zjedol.

Kanibal z Milwaukee, sériový vrah Jeffrey Dahmer svoje obete zdrogoval, zneužil a zjedol
Profimedia

O sériovom vrahovi Jeffreym Dahmerovi sa opäť začalo viac hovoriť vďaka novému americkému seriálu. Napriek tomu, že je nový seriál vierohodne nakrútený, nie všetky informácie či scény sú v ňom pravdivé. Príbeh Jeffreyho Dahmera bol už viackrát filmovo, dokumentárne i literárne spracovaný. Kto ale v skutočnosti bol kanibal z Milwaukee?

Jeffrey Dahmer sa narodil v roku 1960 v americkom meste Milwaukee v štáte Wisconsin matke Joyce a otcovi Lionelovi. Bol prvý z dvoch synov, ktorých pár počas manželstva mal. Lionel kvôli práci netrávil mnoho času doma, a tak bol Jeffrey väčšinu času so svojou matkou, ktorá trpela depresiou a hypochondriou. Počas jeho detstva sa Joyce raz pokúsila aj o samovraždu.

Detstvo plné mŕtvych zvierat

V detstve bol Jeffrey obyčajným veselým chlapcom, no údajne sa jeho povaha zmenila po operácii pruhu. Začal sa zaujímať o mŕtve zvieratá a ich rozkladajúce sa telá a kosti. Jeho nový záujem Lionelapotešil, pretože Jeffrey bol po operácii sklesnutý, tichý a nič ho nebavilo. Otec mu teda ukázal ako bieliť a zachovať kostry. Jeffrey začal vyhľadávať mŕtve zvieratá v prírode a na vozovkách. Ich telá následne skúmal, testoval na nich rôzne techniky uchovávania a skladovania a následne ich pochovával na záhrade.

Už v štrnástich objavil pivo a tvrdý alkohol a začal ho piť na dennej báze. Vybudoval si závislosť. V tomto období zistil aj že je homosexuál. Napriek tomu však zmaturoval a už pár týždňov po skončení strednej školy zabil svoju prvú obeť. Jeden deň cestou z obchodu zobral 18-ročného stopára Stevena Hicksa. Vzal ho k sebe domov, kde spolu pili pivo, no pohádali sa a Jeffrey ho v amoku udrel posilňovacím závažím a zabil. Telo následne vypitval, rozložil a rozbité kosti rozhádzal po pozemku. Kým sa dopustil ďalšej vraždy, prešlo až deväť rokov.

Jeffrey Dahmer Profimedia
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 4 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok