Energetická kríza zasahuje aj Prievidzu. Aké opatrenia na šetrenie by zaviedli kandidáti na primátora?

ta3/Dominik Pálka
3.10.2022 18:15

Obchvat mesta i šetrenie energií. Aj na tieto témy debatovali piati kandidáti na post primátora mesta Prievidza v Predvolebnej diskusii ta3. Boj o voličov sa uskutočnil v Trenčianskom múzeu - Župný dom.

Energetická kríza zasahuje aj Prievidzu. Aké opatrenia na šetrenie by zaviedli kandidáti na primátora?
TA3

Som dobrá primátorka, myslí si Macháčková

Súčasná primátorka Prievidze Katarína Macháčková (SPOLU-OD) si myslí, že svoju funkciu zvládala doteraz dobre. "Snažím sa prinášať do rozhodovania mesta stabilitu," dodala. 

Kandidátka Jana Michaličková si chcela zachovať nezávislosť a preto nežiadala o podporu žiadnu politickú stranu. "Mnoho obyvateľov mesta ma pozná. Podpora politických strán môže prísť aj neskôr, ak budem zvolená. Chcem dokázať, že mnohé veci viem urobiť bez podpory politickej strany," uviedla. Súčasnej primátorke Macháčkovej vyčítala "neodborné a nadzákonné postupy mesta pri rozhodovaní o obyvateľoch".

Vážna vidí problém v obchvate mesta

Dominika Vážna (Hlas-SD) si myslí, že Prievidza potrebuje výraznú zmenu. Kandidátka s podporou Hlasu povedala, že medzi najväčšie problémy mesta patrí dopravná infraštruktúra. "Samospráva sama nevyrieši obchvat mesta Prievidza. Je potrebné to vyriešiť s podporou ministerstva dopravy. Je potrebné lobovať za obchvat," konštatovala.

Branislav Gigac (nezávislý) má za sebou aj komunálne skúsenosti. Štyri roky pôsobil vo funkcii mestského poslanca. V roku 2020 odišiel z Progresívneho Slovenska (PS). "Neľutujem, že nejdem do volieb s podporou PS. Nesúhlasil som s tým, ako sa robia veci v meste Prievidza. Cieľom je spojiť všetkých ľudí," povedal Gigac. 

Gigac hovoril o antikampani

Podľa neho prebieha proti nemu antikampaň zo strany úradu mesta a primátorky Macháčkovej. "Mám o tom dôkazy. Zdieľajú príspevky na verejných sociálnych sieťach. Potom to preberajú anonymné stránky, ktoré sa objavia vždy pred voľbami," uviedol Gigac. Obvinil Macháčkovú aj z "z rodinkárstva". "Napríklad rodinný príslušník primátorky je konateľom mestskej spoločnosti a zároveň riaditeľom ekonomického odboru, je kmotor Macháčkovej." 

Vylúčil, že ak by sa stal primátorom Prievidze, tak za viceprimátora by menoval Miroslava Žiaka (SaS).

Súčasná primátorka to odmieta

Macháčková reagovala na slová Branislava Gigaca: "Vôbec to nie je pravda, popieram to v celom rozsahu."

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok