Vysoké školy smútia. Medzi obeťami tragédie v Bratislave boli študenti Univerzity Komenského aj STU

ta3 TASR
3.10.2022 11:14

Medzi obeťami tragickej nehody na bratislavskej zastávke Zochova boli študentka a študent Univerzity Komenského v Bratislave. Univerzita o tom informovala na sociálnej sieti.

Univerzita Komenského v Bratislave 1140 px
TASR/Jaroslav Novák

"Dnes smútime. Je hrozné, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a nezodpovednosť. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám, blízkym, priateľom a spolužiakom obetí včerajšej tragickej nehody na Zochovej ulici, medzi ktorými boli aj študentka a študent našej univerzity," uviedla univezita.

Ďalšou obeťou bol študent prvého ročníka Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity. "Miesto, kde nezmyselne vyhasli štyri ľudské životy, je tradičná prestupná zastávka našich študentov, ktorí smerujú na fakulty a internáty do Mlynskej Doliny. Jeden z nich tam už nikdy nepríde. Je smutné, že to spôsobila hrubá nezodpovednosť a tupá arogancia jednotlivca. Musíme sa proti takýmto prejavom rázne postaviť a nedovoliť, aby ďalej devastovali našu spoločnosť," povedal rektor Oliver Moravčík. Rodinám a blízkym spolu s vedením univerzity vyjadril úprimnú sústrasť.

Premiér Eduard Heger, ktorý je dočasne poverený vedením ministerstva školstva, nechal vyvesiť na rezorte čiernu zástavu. "Ide o mimoriadne citlivú situáciu a smrť prevažne študentov zarmútila celú krajinu. Som v kontakte aj s ministrom zdravotníctva a ministrom vnútra. Pravidelne sa informujem o stave zranených a priebehu vyšetrovania," napísal na sociálnej sieti.

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala štyroch mŕtvych a šesť zranených, z toho dvaja ľudia bojujú o život.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok