Vodič, ktorý vrazil do ľudí, bol opitý a agresívny, potvrdili Hamran a Mikulec

ta3 TASR
3.10.2022 09:14

Vinníkovi nočnej tragickej nehody v centre Bratislavy namerali približne 1,6 promile alkoholu v krvi, jeho spolujazdcovi jedno promile. Na mieste tragickej nehody to uviedol v pondelok ráno prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

Okrem opitosti mala byť dôvodom aj niekoľkonásobne prekročená rýchlosť, pri ktorej vodič stratil kontrolu nad vozidlom. "Z toho, čo som videl, som nezaregistroval nejaké brzdné stopy," dodal policajný prezident. Vodič bol i so spolujazdcom, ktorý utrpel ľahké zranenia, na mieste zadržaný. "Ešte aj vtedy sa správal agresívne," upozornil.

Spresnil, že nehoda sa stala v nedeľu 2. októbra o 22.24 h a ide o pravdepodobne najtragickejšiu udalosť pri podobných dopravných nešťastiach. V dôsledku nehody zomreli štyria ľudia, niekoľko ďalších bolo zranených, dvaja bojujú o život.

Minister vnútra Roman Mikulec na mieste nehody vyjadril nepochopenie nad skutkom vinníka a zároveň ľútosť nad dôsledkami tragédie. "Je to hrozné, medzi obeťami a zranenými boli študenti, niektorí z nich mali v pondelok absolvovať prvý deň na vysokej škole, je to obrovská tragédia," zdôraznil minister, ktorý zároveň uistil, že bude podporovať sprísnenie legislatívy.

Polícia žiada svedkov tragickej nehody v centre Bratislavy, aby sa jej prihlásili. Okolnosti nehody vyšetrujú. Súvisia s tým i dopravné obmedzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok