Po tragickej nehode v centre Bratislavy hlásia päť mŕtvych

TA3 TASR
2.10.2022 23:30

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. V dôsledku nehody zomreli piati ľudia, niekoľko ďalších bolo zranených a jeden bojuje o život. Vodič šoféroval pod vplyvom alkoholu. Okolnosti nehody vyšetrujú. Súvisia s tým i dopravné obmedzenia.

Po tragickej nehode v centre Bratislavy hlásia päť mŕtvych
TASR/Martin Baumann

"Podľa informácií, ktoré sme prijali na tiesňovej linke 155, na zastávke Zochova auto vrazilo do ľudí a na mieste sa malo nachádzať veľa zranených. Traja z nich podľahli ťažkým zraneniam na mieste, štvrtého sa pokúšali vyslaní záchranári oživovať, žiaľ, neúspešne. Lekár musel aj v jeho prípade, žiaľ, konštatovať smrť," uviedla po tragickej udalosti hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Okrem dvoch ťažko ranených boli ďalší štyria zranení pri vedomí. "Utrpeli najmä zlomeniny a úrazy hlavy. Posádky ich po ošetrení transportovali do nemocníc," doplnila hovorkyňa. Piata obeť pribudla v pondelok, keď po masívnych zraneniach skonalo 21-ročné dievča, ktoré zomrelo v jednej z bratislavských nemocníc.

Starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová pôvodne informovala o piatich obetiach a desiatich vážne zranených.

Polícia žiada o pomoc

Polícia žiada svedkov tragickej nehody v centre Bratislavy o pomoc. Ak ju niekto videl a má informácie, ktoré pomôžu pri vyšetrovaní, môže sa prihlásiť na bezplatnom čísle polície 158. Taktiež môže políciu kontaktovať cez súkromnú správu na sociálnej sieti Facebook na stránke Polícia SR Bratislavský kraj.

"Podľa doterajších informácií vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky MHD, na ktorej sa v tom čase nachádzalo viacero osôb," uviedli policajti. Prezídium Hasičského a záchranného zboru priblížilo, že po príchode na miesto udalosti museli vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla.

Na mieste zasiahli všetky záchranárske zložky. "Na mieste aktuálne vykonávame potrebné úkony. Akonáhle to situácia umožní, poskytneme bližšie informácie," doplnila polícia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok