Putin má najmenej troch dvojníkov, tvrdí šéf ukrajinskej spravodajskej služby

TA3 ČTK
2.10.2022 18:54

Ruský prezident Vladimir Putin má najmenej troch dvojníkov, povedal podľa agentúry Unian šéf ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby Kyrylo Budanov. Uviedol tiež, že v rozviedke sú ľudia, ktorí sa priamo na Putinových dvojníkov špecializujú.

Putin prehovoril. Bol to človek s ťažkým osudom, urobil vážne chyby, povedal o Prigožinovi
TASR/AP

"Ja osobne nie som na Putina špecialista. Ale podľa mňa sú určite aspoň traja dvojníci, ktorých ihneď spoznám," povedal Budanov v rozhovore s ukrajinskou novinárkou Natalijou Mocejčukovou.

V médiách sa už mnohokrát objavili špekulácie, že Putin má dvojníkov. Informáciu ale ešte nikto oficiálne nepotvrdil. O tom, že Putin využíva služby dvojníkov, je presvedčený napríklad aj ruský advokát Mark Fejgin, ktorý je známy vďaka tomu, že obhajoval mnoho opozičných osobností.

"Nie je to tajomstvo. Jazdí v autách, aby odlákali pozornosť. V jednom z áut s vlajkou ide dvojník, ktorý je pracovník tajnej služby FSO," citovala Fejgina predtým Unian. Advokát ale spochybnil, že by dvojníci za Putina zaskakovali na verejných akciách, a doplnil, že sa mu nemusia ani podobať.

"Poslať na verejnosť alebo aj dať na video dvojníka, to je šialenosť. Veľmi tomu neverím," povedal Fejgin. Špekulácie o Putinových dvojníkoch sa objavovali v médiách aj na jar, keď sa množili teórie o tom, že dlhoročný ruský prezident je vážne chorý. Médiá písali, že podľa zdrojov britskej tajnej služby MI6 je Putin možno už mŕtvy a nahrádza ho práve dvojník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok