Matovič odpovedá médiám: Ľudia vám prestávajú veriť. Zamyslite sa, prečo to tak je

ta3
30.9.2022 16:08

Minister financií a šéf OĽANO Igor Matovič na sociálnej sieti reagoval na otvorený list šéfredaktorov slovenských médií, v ktorom odsúdili jeho útoky na novinársku obec. Matovič v reakcii uviedol, že médiá si namiesto priznania viny opäť vybrali útok na jeho osobu.

Osud vlády drží v rukách Matovič. Prezidentka je pripravená prijať demisie ministrov za SaS
TASR/Dano Veselský

Matovič v statuse na Facebooku napísal, že Slovensko je krajinou, v ktorej ľudia z Európy dôverujú médiám najmenej, a radšej vyhľadávajú konšiprácie na sociálnych sieťach. "Namiesto namyslených útokov, by bolo preto lepšie, aby ste sa zamysleli, prečo sa tak ľudia rozhodli. Odpoveď sa natíska jednoduchá - prestávajú vám veriť, lebo vás už nepovažujú za autority, schopné pravdu hľadať a nájsť a bez skreslenia ju podať ďalej," odkázal novinárom minister financií.

Šéfredaktori v liste odsúdili Matovičove tvrdenia o tom, že aj Hitler mal novinárov, ktorí mu slepo pomáhali. Matovič tvrdí, že nie všetkých novinárov prirovnáva k Hitlerovým. Napísal, že zo strany médií ide o "podlú a veľmi nebezpečná lož s cieľom zmanipulovať verejnú mienku tesne pred mojim odvolávaním".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok