ANKETA: Čo očakávajú Prešovčania a Košičania od primátora či župana?

ta3/PG
1.10.2022 06:00

Blížiace sa komunálne voľby vnímajú aj obyvatelia Prešova i Košíc. Privítali by čistejšie mesto, plynulejšiu dopravu či viac kultúrnych aktivít v meste. V uliciach dvoch krajských miest sme sa pýtali obyvateľov, čo očakávajú od primátora alebo župana príslušnej samosprávy.

prešov radnica 1140 (SITA Viktor Zámborský)
SITA/Viktor Zamborský

Eva, 67 rokov, Víťaz

Prekáža mi, že nie je upravené prostredie v centre mesta, a že nie je pokosená tráva. Privítala by som viac priestoru na relax, a tiež miesto, kde by som si jednoducho len tak mohla sadnúť do trávy.

Peter, 72 rokov, Prešov

Necháme sa prekvapiť, kto bude nový primátor alebo primátorka, a hlavne čo dokáže urobiť. Sľubovať sa sľubuje, no podľa mňa sa nikdy nesplní to, čo by sa malo. Najviac mi chýba v Prešove futbalový štadión.

Marián, 56 rokov, Prešov

Prekáža mi, že na niektorých miestach je neporiadok a nie je pokosená tráva. Kosí sa len dvakrát do roka. Nie som spokojný ani so situáciou s parkovacími miestami. Platí sa za ne, ale vskutku ani nie sú. Zaplatím si za parkovacie miesto, no musím si ich vyhľadať. 

Peter, 64 rokov, Košice

Od nového primátora by som chcel, aby nám pomohol s energiami, pretože majú byť od nového roku drahšie. Dúfam, že nebudeme v tejto veci utláčaní. Privítal by som viac lacnejších kultúrnych podujatí pre dôchodcov. Chýba nám aj čistota v meste.

Lívia, 33 rokov, Košice

V prvom rade by mesto Košice malo byť "citizen-friendly", teda ako efektívne využiť voľný čas v Košiciach. Chodníky sú v chabom stave, nemáme tu cyklochodníky, detské ihriská ani akvapark. Ako mladá mamička by som privítala väčšie vyžitie v rámci voľného času.

Peter, 57 rokov, Košice

Ja, ako športovec, by som chcel poukázať na to, že sa tu dlhé roky zanedbáva športová vybavenosť. Chýba nám tu kvalitný atletický štadión. Teraz sa ide robiť plaváreň, to áno, akceptujem to. Myslím si však, že takáto plaváreň je malá na mesto ako sú Košice. Ako občanovi Košíc sa mi zdá, že všetko sa tu robí len pre developerov. Nikto sa nepýta ľudí, aby sa k tomu vyjadrili. Vidím za tým skorumpovaných politikov, ktorí uprednostňujú developerov pred občanmi. Chýba tu viac zelene.

Eva, 56 rokov, Košice

Treba vyriešiť dopravu na sídlisko, lebo z Ťahanoviec sa je do mesta ťažké dostať. Spoje vynechávajú alebo sú preplnené. Je nutné zlepšiť dopravu z Košíc, napríklad smer Nižná Myšľa alebo do okolitých obcí.

Mária, 76 rokov, Košice

Veľmi mi chýbajú kúpaliská, najmä v lete. Sú v zlom stave. Privítala by som, aby sa to čím skôr vyriešilo, kým si ešte budem môcť ísť zaplávať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok