V politike: Urážky namiesto riešení a hroziaci kolaps ekonomiky. Schyľuje sa k predčasným voľbám?

ta3
30.9.2022 17:30

Politické turbulencie doma i vo svete. Aj tak by sa dal zhrnúť uplynulý týždeň, počas ktorého slovenskí lekári podali hromadné výpovede, padali urážky v parlamente, a kedy premiér skôr ako pred domácimi obyvateľmi prizná hroziaci kolaps ekonomiky vo svete. V zahraničí zatiaľ jedna krajina druhej násilne odoberá územie.

V politike:
ta3

Rozlúsknutia situácie, či Igor Matovič zotrvá alebo opustí post ministra financií, sa verejnosť tento týždeň nedočkala. Tesne pred hlasovaním o jeho odvolaní totiž skolaboval v parlamente poslanec Ján Kerekréti. Schôdzu, na ktorej sa rozhodne o lídrovi OĽANO, preto presunuli na utorok. Obyvatelia sa zatiaľ dočkali len pamätných vyhlásení, napríklad, že novinári sú ako Hitlerovi poskokovia a poslankyňa Jana Bittó Cigániková je čert. 

Matovičov kolega z hnutia OĽANO, premiér Eduard Heger, zatiaľ pripravil obyvateľom Slovenska menší šok. Pre britský denník Financial Times totiž prezradil, že slovenskej ekonomike, v prípade ak nedostane miliardy z EÚ, hrozí kolaps. 

Dovládne menšinová vláda do konca alebo sa schyľuje k predčasným voľbám? A kedy sa obyvatelia Slovenska dočkajú konkrétnej pomoci počas krízy? Bude nás mať kto ošetriť? 

Aj na tie otázky budeme hľadať odpovede v nedeľu 2. októbra 2022 o 11.00 hod. v relácii V politike. Hosťami budú poslanci národnej rady Peter Kremský (OĽANO) a Richard Raši (Hlas-SD).

Témy:

  • situácia na vnútropolitickej scéne: fungovanie a spolupráca v NR SR, menšinová vláda
  • predčasné voľby, referendum, spolupráca v opozícii
  • opatrenia na pomoc občanom v kríze, riešenia energetickej krízy, výpovede lekárov

Televízia ta3 vysiela reláciu V politike v nedeľu o 11.00 hod.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok