Proces v kauze Kuciak v piatok nebude. Predsedníčka senátu je práceneschopná

ta3 TASR
28.9.2022 10:03

Proces v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v kauze prípravy vrážd prokurátorov sa v piatok 30. septembra na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku neuskutoční. Dôvodom je práceneschopnosť predsedníčky senátu. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Proces v kauze Kuciak v piatok nebude. Predsedníčka senátu je práceneschopná
TASR - Martin Baumann

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice súd rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina a Darko Dragić. Tomáš Szabó bol vylúčený na samostatné konanie. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť od Mariana Kočnera na jeseň 2017. Na piatok ráno bolo pôvodne naplánované aj pojednávanie v prípade Tomáša Szabóa. Zrušené je z rovnakého dôvodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok