Nájomné byty i kľúčová nemocnica. Aj o týchto témach diskutovali kandidáti na post primátora Sniny

ta3/PG
27.9.2022 18:00

Klesajúca populácia, energetická kríza, mestská plaváreň, ale aj nemocnica či rómska komunita boli dnešnými témami tretej zo série Predvolebných diskusií ta3. V historickej budove Divadla Jonáša Záborského na tieto témy diskutovali traja kandidáti na post primátora mesta Snina. Jeden z uchádzačov na diskusiu neprišiel.

ta3_48.jpg
TA3

Nemocnica je kľúčová

O znovuzvolenie na post primátorky mesta Snina bude bojovať Daniela Galandová, ktorá je zároveň jedinou ženou na kandidátnej listine. Na úvod uviedla, že chce zlepšiť spoluprácu s podnikateľským sektorom. Služby mesta podľa jej slov plánuje občanom zvýhodniť prostredníctvom elektronickej karty pre obyvateľov. 

Ako uviedla, je hrdá na mestskú plaváreň za svoju úlohu považuje prilákanie čo najširšej skupiny obyvateľov. Kritizovala tiež minulú vládu, za ktorej sa podľa Galandovej nepostavil ani jeden kilometer ciest v regióne. Nemocnicu považuje za kľúčovú nielen pre mesto, ale aj región. "Plánujem zachovať aktuálny status nemocnice, aby sme dostali grant," dodala na záver.

Nájomné byty pre mladých

Ďalším kandidátom je podnikateľ Tomáš Kirňák, ktorý je zároveň nominantom strany Hlas-SD. Ako uviedol, problémom klesajúcej populácie Sniny je slabý pracovný trh a nedostatočné možnosti na bývanie. Cestou z nepriaznivej situácie je podľa jeho slov vybudovanie nájomných bytov pre mladých ľudí.

Pri riešení energetickej krízy poukázal na vyvíjanie tlaku na vládu, aby zastropovala ceny energií. "Chcem urobiť hĺbkový energetický audit a snažiť sa udržať ceny v dnešnej výške, pretože nižšie už nebudú," prezradil Kirňák. Mestská plaváreň je podľa jeho slov geniálny nápad a byť nominantom politickej strany vníma ako výhodu, pretože podľa neho je to cesta ako ovplyvniť to, čo príjme vláda.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok