Rusko má právo v nevyhnutnom prípade použiť jadrové zbrane, vyhlásil Medvedev

ta3 ČTK
27.9.2022 10:54

Rusko má právo v nevyhnutnom prípade použiť jadrové zbrane, uviedol dnes podľa agentúry TASS podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev. Bývalý ruský prezident a premiér tiež zapochyboval, že by NATO zasiahlo, keby Rusko tieto zbrane použilo proti Ukrajine.

Rusko má právo v nevyhnutnom prípade použiť jadrové zbrane, vyhlásil Medvedev
Twitter/BNN Newsroom

"Predstavte si, že ukrajinská agresia Rusko donúti proti ukrajinskému režimu nasadiť tú najhoršiu zbraň. Verím, že NATO ani v takom prípade priamo do konfliktu nezasiahne," tvrdí Medvedev.

Bezpečnosť Washingtonu, Londýna a Bruselu je pre Severoatlantickú alianciu "omnoho dôležitejšia, než nepotrebnej, umierajúcej Ukrajiny, aj keď ju veľkoryso zásobujú rôznymi zbraňami," napísal ruský predstaviteľ na sociálnej sieti Telegram. "Zámorskí a európski demagógovia nechcú umierať pri jadrovej apokalypse. Preto pri súčasnom konflikte radšej prehryznú použitie akejkoľvek zbrane," dodal. Medvedev v súlade s oficiálnou pozíciou Moskvy obvinil Kyjev z nacizmu a NATO z priamej kontroly terajšieho ukrajinského režimu.

Ruské vojská vpadli na Ukrajinu tento rok 24. februára a Moskva je považovaná Západom za agresora v súčasnom konflikte. Rusko tvrdí, že cieľom invázie je okrem iného "oslobodenie" a ochrana proruských separatistických republík na východe Ukrajiny.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok