Ficova maketa či urevaný nácek. Tabák a Cigániková nie sú prvé, ktoré ťahali od seba

ta3/hm
28.9.2022 00:00

Sprostredkovanú hanbu, o ktorej písala po incidente s Romanou Tabák Jana Bittó Cigániková, zrejme pri správach o bitke poslankýň cítili viacerí. Fyzické potýčky politikov sú síce zriedkavé, no nie nič nové. Skúsenosti s nimi majú Jozef Pročko, Ľuboš Blaha aj Miroslav Žiak. Nie sú to len rozdielne názory, ruvačku v parlamente raz dokonca vyvolala aj papierová maketa.

Ficova maketa či urevaný nácek. Tabák a Cigániková nie sú prvé, ktoré ťahali od seba
Facebook.com/Janka Bittó Cigániková

Droba, Stančík, Žiak

Bitku slovenských poslancov v pléne, aj keď len zinscenovanú, sme videli naposledy počas návštevy Juraja Drobu, Andreja Stančíka a Miroslava Žiaka na Taiwane. Hranú poslaneckú šarvátku, ktorou reagovali na povestné taiwanské parlamentné konflikty, si všimli aj svetové médiá. Scénka slovenských politikov vyvolala zmiešané reakcie. 

Teátro vzali taiwanskí demokratickí zákonodarcovia s humorom. K Drobovi, Stančíkovi a Žiakovi sa pridali a predstierali, že ich od seba odťahujú. 

Rozohnila ich Ficova maketa

K potýčke v pléne NR SR malo dôjsť aj v roku 2013 počas odvolávania expremiéra Roberta Fica. V tom čase opozičný poslanec Igor Matovič si do sály vzal papierovú maketu šéfa Smeru-SD vo futbalovom drese s nápisom "Daroval Slovensko zbohatlíkom". Poslanec Ivan Varga vzal počas Matovičovho rečnenia maketu do rúk a vyniesol ju zo sály von. "Láskavo, pán Varga, to tam dajte. Je to môj majetok," kričal za ním líder hnutia OĽANO. 

Ficovu maketu sa snažil vrátiť k rečníckemu pultu Jozef Viskupič, ktorého mali poslanci Smeru napadnúť už mimo rokovacej sály. Pre médiá uviedol, že bol na vyšetrení a po incidente mal tržnú ranu v ústach a pomliaždeniny s otlačenými rukami. "Pre mňa z nepochopiteľných príčin sa na mňa vrhlo päť podnapitých poslancov Smeru. Pod znôškou vulgarizmov som bol takmer prehodený cez zábradlie," uviedol pred rokmi Viskupič. Opozícia po konflikte žiadala, aby poslancov Smeru podrobili testu na alkohol.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok