Slafkovský pre ta3: Na rýchlu hru si musím zvykať. Chcem strieľať góly a ľudia ich chcú vidieť

ta3
27.9.2022 08:04

Slovenskí hokejisti Juraj Slafkovský a Filip Mešár majú za sebou prvé oficiálne prípravné zápasy pred štartom novej sezóny NHL. Slovenským mladíkom sa pri prehre 1:2 bodovať nepodarilo, no v drese "diablov" pomohol k víťazstvu svojho tímu gólom Tomáš Tatar. Po zápase Slafkovský pre ta3 zhodnotil to, ako si zvyká na rýchlosť hry v NHL.

"Bol to rýchly hokej. Zo začiatku som sa na tú hru potreboval trochu adaptovať. Myslím si, že sa to zlepšovalo od striedania k striedaniu. Viem, čo musím do ďalších zápasov zlepšiť, a to je dôležité," povedala po stretnutí pre ta3 draftová jednotka.

Zápas proti New Jersey sledovala v Montreale zaplnená aréna. Slafkovský síce nebodoval, ale verí, že potrebuje iba čas. "Sme v meste, v ktorom ľudia milujú hokej, rovnako ako ja. Ja góly chcem strieľať a oni ich chcú vidieť. Keď som hovoril s manažmentom, tak mi povedali, že boli s mojou hrou spokojní, a to aj mimo puku. Ako som povedal, myslím si, že sa to bude len zlepšovať," uviedol.

Jednotka ostatného draftu je pod drobnohľadom tamojších médií. Tie si, okrem iného, všimli aj to, že od júla trochu pribral. "Popravde, ani to necítim. Je to asi prirodzené a prišlo to s vekom. Nerobil som nič špeciálne, iba som cvičil a nabaľovalo sa to," povedal najužitočnejší hráč poslednej olympiády.

Záujem médií pred štartom NHL je veľký, čo pocítil už aj Slafkovský. "Zažil som prvýkrát to, že v jednej šatni vidím tridsať novinárov, ale je to zábava" uzavrel s úsmevom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok