POČASIE: Zamračené s prehánkami a vetrom, zrána hmla. Teplota sa vyšplhá na 19 stupňov

TA3 SHMÚ
27.9.2022 07:07

Oblačno až zamračené, postupne na viacerých miestach dážď alebo prehánky. Zrána lokálne hmla. Denná teplota 13 až 19 st. Južný, na západe popoludní severozápadný vietor do 35 km/h.

Situácia

V rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu tiahnucej sa z Nórskeho mora cez väčšinu Európy až nad Stredomorie postupuje od západu do našej oblasti zvlnený studený front.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, vo východnej polovici územia spočiatku aj zmenšená oblačnosť. Ráno a dopoludnia miestami hmla. Od juhozápadu postupne na viacerých miestach dážď alebo prehánky, výnimočne búrky. Na východe zrážky len ojedinele. Na hrebeňoch Tatier sneženie. Najvyššia denná teplota 13 až 18 st., na juhovýchode ojedinele teplejšie. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 6 st. Slabý, postupne prevažne južný vietor do 6 m/s (20 km/h) sa popoludní na západe zmení na severozápadný a zosilnie na 4 až 10, v nárazoch okolo 15 m/s (15 až 35, 55 km/h). K večeru vietor čiastočne zoslabne.

Predpokladané množstvo zrážok: do 15, ojedinele okolo 20, na východe väčšinou do 5 mm / na vrcholoch Tatier do 4 cm snehu


Témy: Európa Tatry
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok