Doteraz ste ich používali zle. Na čo slúži dierka na otváraní plechovky alebo na rúčke hrnca?

TA3/zm
4.10.2022 08:00

Na detailoch záleží. Aj bežné veci v domácnosti majú funkciu, o ktorej ste možno netušili a môže vám to uľahčiť život.

Doteraz ste ich používali zle. Na čo slúži dierka na otváraní plechovky alebo na rúčke hrnca?
Pexels

Niektoré predmety majú malé detaily, ktoré ste si zrejme všimli, no zrejme ste sa nikdy nezamýšľali, na čo skutočne slúžia. Buď ste ich nevyužívali vôbec alebo ste s nimi narábali zle. Tak napríklad...

Ohnutá časť slamky

Zrejme ste si vždy mysleli, že ohnutá časť slamky je na nej vyrobená len preto, aby sa vám s ňou lepšie pilo. A vlastne máte pravdu, len ju väčšina z nás chytá z nesprávneho konca, a to doslova. Tá kratšia časť s ohybom by nemala zostávať von z krabičky od džúsu či ľadovej kávy. Naopak, má íšť dovnútra, aby ste nápoj dopili do poslednej kvapky.

Otvor na otváraní plechovky

Pri nápojoch ešte ostaňme. Viete, že otvor v tej časti, ktorou otvárate plechovku, tam nie je náhodne? Pôvodne vznikol preto, aby ste cezeň prevliekli slamku a ten ju zadržal pred zapadnutím dovnútra.

Hrniec s rúčkou Pexels

Dierka na rúčke hrnca

Predstavte si, ako varíte. A zrazu máte špinavú varešku z miešania alebo ochutnávania. Kam s ňou, keď ju budete ešte používať? Práve pre tieto účely vznikla dierka na rukoväti hrnca, takže aj ju vás obľúbený kastról má, začnite ju využívať. Pozor, nie však spôsobom, že varešku len tak prevlečiete a jej koniec zašpiní rúčku. Vložte ju v 45 stupňovom uhle tak, aby koniec zamazaný od jedla skončil nad hrncom a tam mohol odkvapkávať pokrm.

Naberačky Pexels

Otvor v cestovinovej naberačke

A do tretice ešte jeden otvor na kuchynskom náčiní, ktorý má svoj podstatný zmysel a dôvod, prečo tam je. Naberačka na cestoviny, tá so zubatým okrajom, má v strede dierku, aby ste si pri varení špagiet odmerali jednu porciu. A podľa toho, pre koľkých ľudí varíte, takto ľahko odhadnete množstvo cestovín.   

Zásuvka pod rúrou

Ak nemáte vstavanú rúru, ale tú klasickú voľne stojacu, určite je v jej spodnej časti zásuvka, ktorú väčšina domácností využíva na skladovanie prázdnych plechov. V skutočnosti však vznikla pre niečo celkom iné. Malo sa do nej vkladať hotové jedlo, ktoré chcete udržať dlho teplé, ak potrebujete pokračovať v pečení ďalšieho pokrmu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok