Liga národov: Chorváti a Holanďania na Final Four, Dáni zdolali Francúzov

TA3 TASR
25.9.2022 23:05

Futbalisti Holandska a Chorvátska postúpili na finálový turnaj Ligy národov. Holanďania v 1. skupine A-divízie zdolali v nedeľu Belgicko 1:0, Chorváti triumfovali vo 4. skupine 3:1 na pôde Rakúska.

Liga národov: Chorváti a Holanďania na Final Four, Dáni zdolali Francúzov
TASR/AP

Na viedenskom štadióne Ernsta Happela išli Chorváti do vedenia už v 6. minúte po góle Luku Modriča, domáci vyrovnali o tri minúty neskôr po hlavičke Christopha Baumgartnera. Po zmene strán "Vatreni" rozhodli gólmi Marka Livaju a Dejana Lovrena. Zvýšiť mohol Ivan Perišič, no trafil len do brvna. Prehra znamenala pre Rakúšanov zostup do B-divízie.

V Kodani na Parken Stadium rozhodli Dáni o svojom víťazstve už v prvom polčase. V 34. minúte strelil gól Kasper Dolberg a o päť minút neskôr sa presadil Andreas Skov Olsen. Francúzi mali v druhom polčase niekoľko šancí, ale gól sa im streliť nepodarilo. Zverenci Didiera Deschampsa prehrali s Dánmi oba vzájomné duely, ten prvý doma v júni 1:2, no napokon sa udržali v A-divízii.

V šlágri 4. skupiny potrebovalo Belgicko na postup zdolať Holanďanov o tri góly, ale v Aréne Johana Cruyffa v Amsterdame domáci zvíťazili 1:0 a postúpili na Final four. Jediný gól zápasu dal v 73. minúte Virgil van Dijk. Do B-divízie zostúpil Wales, ktorý vo svojom domácom zápase podľahol Poľsku 0:1. V C-skupine už istý víťaz Turecko nečakane zakopol na Faerských ostrovoch, domáci zvíťazili 2:1. Do D-divízie zostúpila Litva.      

Lotyšsko postúpilo do C-divízie. V D-divízii v Andorre remizovali 1:1, ale to im stačilo na to, aby uhájili prvé miesto v tabuľke 1. skupiny. V "slovenskej" skupine zdolal Azerbajdžan na domácej pôde Kazachstan 3:0. Hostia hrali od 35. minúty bez vylúčeného Nuralyho Alipa, domáci rozhodli o triumfe v druhom polčase.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok