Cibulková po dvoch kanároch: Je to dobrá skúsenosť

TASR, TA3
11.1.2013 11:29

Dominika Cibulková utrpela vo finále tenisového turnaja v Sydney najhoršiu prehru na okruhu WTA. Proti nasadenej jednotke Poľke Agnieszke Radwanskej neuhrala ani gem a podľahla jej 0:6, 0:6.

Cibulková po dvoch kanároch: Je to dobrá skúsenosť
SITA

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo finále dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney (dotácia 690.000 dolárov). Zverenka trénera Mateja Liptáka utrpela s najvyššie nasadenou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou za 63 minút krutú prehru 0:6 a 0:6.

Cibulková doplatila v dueli so svetovou štvorkou na príliš veľký počet nevynútených chýb a nepremieňanie brejkbalov. Pre slovenskú jednotku to bolo celkovo siedme singlové finále na okruhu WTA. Na konte má zatiaľ dva tituly - vlani v júli triumfovala v kalifornskom Carlsbade a na jeseň 2011 vyhrala turnaj o Kremeľský pohár v Moskve.

Radwaňská upravila vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 4:0 vo svoj prospech a získala druhú cennú trofej za sebou, minulý týždeň nenašla premožiteľku v novozélandskom Aucklande. Poľka má v tomto roku zatiaľ impozantnú bilanciu 9:0, pričom nestratila ešte ani jediný set.

Pre Cibulkovú bol napriek hladkej finálovej prehre turnaj v Sydney vydarenou generálkou na grandslamový Australian Open v Melbourne. Po prvý raz v kariére zdolala na jednom podujatí tri hráčky z elitnej svetovej desiatky.

V 1. kole deklasovala nasadenú päťku a svetovú osmičku Česku Petru Kvitovú 6:1, 6:1, vo štvrťfinále zdolala svetovú sedmičku Talianku Saru Erraniovú hladko 6:2 a 6:1 a v semifinále si poradila so svetovou päťkou Nemkou Angelique Kerberovou. Z Olympijského parku si odnáša prémiu 62.300 USD a 320 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie z 15. na 14. miesto pred Rusku Mariu Kirilenkovú.

Cibulková mala hneď v úvodnom geme duelu s Radwaňskou k dispozícii dva brejkbaly, Poľka si však podržala servis a dostala sa na koňa. V ďalších minútach trikrát prelomila podanie slovenskej reprezentantky a uštedrila jej "kanára". Cibulková sa snažila hrať agresívne, no najmä v koncovkách vyrovnaných gemov robila príliš veľa nevynútených chýb.

Radwaňská bola v dlhých výmenách od základnej čiary trpezlivejšia a na rozdiel od Slovenky dokázala využívať brejkbaly. Aj v druhom dejstve mala navrch Poľka, ktorá hrala inteligentný tenis, veľmi dobre sa bránila a v dôležitých momentoch dokázala zakontrovať. Za stavu 5:0 premenila po dvojchybe Cibulkovej v poradí druhý mečbal.

Hlas po zápase: Rozhovor s Cibulkovou

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok