ĽSNS vyzýva na blokovanie parlamentu. Zvyšok opozície nechce predčasné voľby, tvrdí Beluský

ta3 TASR
23.9.2022 10:18

Opoziční poslanci Národnej rady SR pôsobiaci v ĽSNS vyzvali zvyšok opozície, aby sa spoločne pokúsili blokovať parlament od októbrovej schôdze. Na piatkovej tlačovej konferencii to povedal poslanec Martin Beluský. Kritizoval, že opozícia podporuje koaličné návrhy, myslí si, že nechce predčasné voľby.

ĽSNS vyzýva na blokovanie parlamentu. Zvyšok opozície nechce predčasné voľby, tvrdí Beluský
TASR - Jakub Kotian

Poslanci z ĽSNS budú podľa Beluského podporovať zákony z dielne koalície, ktoré považujú za dobré. Tie, s ktorými nesúhlasia, nepodporia. Odôvodňuje to tým, že koalíciu neblokujú ani ostatné opozičné strany. Vzhľadom na to, že sa podarilo otvoriť aktuálnu schôdzu, sa podľa Beluského nepodarilo využiť možnosť blokovať tri mesiace parlament, v tom prípade by podľa Ústavy SR mohla hlava štátu parlament rozpustiť. Kritizoval Smer-SD, že odobril program schôdze. Nesúhlasí s argumentom, že tak urobili preto, aby sa mohlo rokovať o zmene ústavy smerujúcej k skráteniu volebného obdobia.

Beluský tvrdí, že ostatní opoziční poslanci nerobia všetko pre to, aby vládu zastavili, pretože hlasujú za koaličné návrhy. Myslí si, že v skutočnosti nechcú predčasné voľby, aby nemuseli vládnuť v čase krízy. "Naďalej vyzývame ostatné opozičné strany, aby na októbrovej schôdzi skúsili zablokovať schôdzu alebo potom ďalšie koaličné návrhy," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok