Kollár o zlyhaní pomoci pre ľudí: Je korektné a čestné povedať, že treba predčasné voľby

TA3
13.9.2022 21:00

Utorkové zasadnutie parlamentu nič neprinieslo. Boris Kollár sa prizeral, zatiaľ čo jeho kolegovia po sebe kričali a nadávali si. Vyjadril sa aj k faktu, že strana SaS momentálne ovláda až päť výborov. Následne uviedol, že ak menšinová vláda nedokáže pomôcť ľuďom, tak nemá zmysel.

tema_dna_35.jpg
TA3

“Videl som už aj horšie veci,“ povedal Boris Kollár, predseda strany Sme rodina a predseda NR SR o zasadnutí parlamentu v utorok. “Veľa našich kolegov hovorí, že nesmieme rokovať s fašistami,“ povedal. Podľa neho ak kotlebovci a Republika sú fašisti, ostáva mu na rokovanie iba Smer a Hlas.

“Richard Sulík, ktorý teraz odišiel, nás má absolútne v hrsti,“ povedal Kollár o stave v NR SR. “Veľakrát som zasiahol dnes a upozorňoval som poslancov,“ pokračoval. Vysvetlil, že ak by zastavil schôdzu pri každom prerušení poslanca, tak by nikdy o návrhu odvolať ministra Romana Mikulca nehlasovali.

“Ak SaS nebude ochotná pomôcť ľuďom, tak tí si to budú pamätať pri ďalších voľbách,“ vyhlásil Kollár. “Nebudem urážať Richarda Sulíka, takto Sme rodina politiku nerobí,“ pokračoval. Kollár vyzdvihol dôležitosť spolupráce v rámci koalície a aj opozície.

Kollár si myslí, že po tomto dni sa im schôdzu v stredu nepodarí otvoriť. “Otvoriť schôdzu o odvolávaní ministra Mikulca ma až tak netrápi,“ priznal sa. “Celá opozícia nám v stredu ukáže, ako si to predstavuje a kde nám určí hranice,“ dodal.

“Aby opozičná SaS mala piatich predsedov výborov si nemyslím, že je úplne v poriadku,“ povedal Kollár. Avšak avizoval, že na predsedov výborov ako sú Cigániková a Viskupič by nesiahal. “Brannobezpečnostný výbor vždy býval na strane vládnej koalície,“ vyjadril sa o výbore, ktorý momentálne patrí strane SaS. “Myslím si, že tento výbor by mal pripadnúť späť OĽANU,“ dodal predseda parlamentu.

“Ja nebudem čakať na európske riešenie do apríla, kým skrachuje polovička republiky,“ vyhlásil Kollár. Cieľom podľa neho je, aby podnikatelia a občania mohli ustáť narastajúce výdavky. “Mala by prísť pomoc pre dôchodcov aj štrnásty dôchodok,“ pokračoval. Zdôraznil dôležitosť dodať ľuďom pomoc, čo ak vláda nedokáže, nedáva zmysel v nej pokračovať. “Je korektné a čestné, postaviť sa pred ľudí a povedať, že treba predčasné voľby,“ dodal.

Kollár avizoval, že návrh na vyvolanie predčasných volieb má na stole. “Ak nastane moment, že by sme nevedeli ľuďom doručiť pomoc, tak sa môžeme dohodnúť o predčasných voľbách,“ povedal predseda. “Teraz tak nemôžeme spraviť, aj keby sme sa dohodli, kým nemáme úpravu zákona,“ dodal.

“Do ťažkých časov ide celá Európa,“ povedal Kollár. Je presvedčený o tom, že vládu čaká dôležitá úloha a to, dostať pomoc ako je elektrina, plyn a teplo k ľuďom. “Táto veľmi ťažká úloha čaká nového ministra hospodárstva, ktorý už má pripravený zákon,“ pokračoval. Uviedol, že zákon ešte prechádza poslednými úpravami pred tým, ako ho predstaví. “Môže ho zmeniť, môže ho vylepšiť alebo priniesť ešte lepší a účinnejší,“ dodal.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok