PR správa

Prirodzené, jednoduché a eko tipy ako rozžiariť vaše auto

13.9.2022 13:39

Aj keď môže byť lákavé túto činnosť odložiť, čistenie auta má mnoho výhod. Pomáha chrániť vaše auto pred nečistotami, ako je prach, peľ, šťava zo stromov a soľ, ktoré môžu poškodiť lak vášho vozidla a dostať sa do ventilačných systémov vášho auta. Môžete to jednoducho zmeniť.

Prirodzené, jednoduché a eko tipy ako rozžiariť vaše auto
REDPIXEL.PL

Keď sa lak vášho auta začne znehodnocovať, vytvorí sa povrchová hrdza, ktorá sa môže zmeniť na veľký problém, nehovoriac o tom, že vyzerá zle. Ak sa na vašom vozidle vytvorí korózia, naruší sa jeho štrukturálna integrita, čím sa vaše auto rýchlo stane nebezpečným pri jazde.

Je dokázané, že nielen krásne okná, ale aj umyté a upratané auto má  pozitívny vplyv na vaše duševné zdravie. Je predsa prirodzené, že obľubujeme vo svojej prítomnosti veci, ktoré sú nielen funkčné, efektívne, ale aj organizované a esteticky krásne.

Z dôvodu práce a rodinných povinností nám však neostáva čas a v súčasnosti už ani energia, peniaze a zdroje na čistenie motorového vozidla, jeho častí a dôležitých rotačných tesnení. . Predsa ale existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, vďaka ktorým môžete svojho štvorkolesového miláčika rozžiariť prirodzene a s ohľadom na naše prostredie či účty v banke.

Nielen kvalitné osvetlenie ŠPZ, ale aj pravidelná údržba predsa zaisťujú, aby ste mali na cestách pohodlie a zároveň neobmedzovali komfort iných účastníkov vozovky.

Ako správne umyť auto bez vysokých nákladov?

Ak sa chcete naučiť, ako správne umyť auto, máme pre vás niekoľko rád. Vozidlá opláchnite hadicou s automatickou vypínacou tryskou. Štandardná záhradná hadica spotrebuje približne 30 litrov vody za minútu. Keď však na hadici použijete automatickú uzatváraciu trysku, voda počas umývania vozidla nepreteká nepretržite, čo vám môže ušetriť až 260 litrov vody na umývanie.

Využite nádrže na dažďovú vodu

Druhým spôsobom, ako neplytvať drahocenným zdrojom pitnej vody je, ak sa naučíte využívať na údržbu auta a záhrady dažďovú vodu. Inštalácia špeciálnych nádrží na dažďovú vodu vám s ekologickým aj ekonomickým umývaním vozidla i závlahy záhrady veľmi dobre pomôže. Nájdite si na jej umiestnenie vhodnú lokalitu na pozemku a overte si v praxi, ako jednoducho to funguje.

Zvážte návštevu komerčnej autoumyvárne

Ak nemôžete svoje vozidlo umyť v oblasti, ktorá odteká na trávnik alebo štrkovú plochu, odneste ho do automuvyvárne. Správne navrhnutá autoumyváreň je napojená na kanalizáciu, ktorá odvádza špinavú vodu do čistiarne odpadových vôd.

Mnoho novších umývacích liniek umýva a vodu vo svojich umývacích linkách zároveň aj recykluje, čím šetríte nielen peniaze, ale aj životné prostredie. Krásu a lesk auta si tak potom môžete s novými deflektormi na oknách užiť aj z pohodlia svojho auta a bez výčitiek svedomia.

REDPIXEL.PL REDPIXEL.PL
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok