Východ Ukrajiny ochromili rozsiahle výpadky elektriny. Zelenskyj obvinil Rusko z terorizmu

TA3 TASR
11.9.2022 22:02

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu večer oznámil, že za rozsiahle výpadky elektriny po celej východnej Ukrajine je zodpovedné Rusko. Zároveň obvinil Moskvu, že útokmi zámerne zasahuje civilnú infraštruktúru. V ukrajinskom Charkove a priľahlej oblasti sa však v pondelok podarilo z 80 percent obnoviť dodávky elektrickej energie a vody, Uviedol to zástupca šéfa prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko.

Rusi podľa ukrajinských predstaviteľov v nedeľu večer zaútočili pri Charkove na tepelnú elektráreň, kde pri zásahu rakety zomrel jeden jej zamestnanec. Úplný výpadok dodávok v dôsledku ruského bombardovania kritickej infraštruktúry nastal aj v Doneckej oblasti a bez elektriny boli aj časti Záporožskej, Dnepropetrovskej a Sumskej oblasti.

Podľa Tymošenka pokračujú v Charkove práce na úplnom obnovení dodávok. Starosta druhého najväčšieho ukrajinského mesta Ihor Terechov uviedol, že povrchová verejná doprava aj metro fungujú normálne. Štátna železničná spoločnosť Ukrzaliznycja musela zrušiť niekoľko prímestských spojov, iné vlaky nabrali oneskorenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok