Lekári asi prišli na dôvod Harabinovho kolapsu

SITA, TASR
9.1.2013 16:44

Predseda Najvyššieho súdu a Súdnej rady Štefan Harabin sa má už lepšie. Hoci je otrasený a doudieraný, jeho stav je stabilizovaný a komunikuje s okolím.

Lekári asi prišli na dôvod Harabinovho kolapsu
SITA

Doterajšie vyšetrenia vylúčili podozrenie na infarkt. Informovala o tom hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave Dobroslava Krajačičová.

Podľa jej ďalších slov sa nepotvrdili ani vážnejšie zranenia hlavy. Ide len o ľahší otras. "Pacient dostal EKG holter, ktorý je určený na 24-hodinové monitorovanie EKG," uviedla Krajačičová. Zároveň pripustila, že Harabina ešte dnes alebo vo štvrtok prepustia do domáceho liečenia.

"Predpokladanou príčinou kolapsu bolo zrejme jeho zohnutie sa a následné prudké vstanie, čím sa mu rapídne znížil tlak krvi, zatočila sa mu hlava a odpadol," uviedla Krajačičová s tým, že príčinou ťažkostí môže byť podľa lekárov aj Harabinova prepracovanosť.

Šéfovi NS prišlo v utorok okolo obeda nevoľno, pričom spadol a utrpel úraz. Do nemocnice ho previezli s podozrením na infarkt, otras mozgu a úraz rebier. Harabin mal odletieť na konferenciu predsedov najvyšších súdov do juhoamerického Čile.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok