Jedného podozrivého z útokov nožom v Kanade našli mŕtveho, zranenia si podľa polície nespôsobil sám

TA3 TASR
6.9.2022 06:28

Kanadská polícia v pondelok oznámila, že jedného z dvojice mužov podozrivých zo série nedeľných útokov nožom, ktoré si vyžiadali životy desiatich ľudí a 18 zranených, našli mŕtveho. "Viditeľné zranenia" si podľa polície nespôsobil sám. Informovali agentúry AP a AFP.

Druhý podozrivý, Myles Sanderson (30), ktorý je bratom usmrteného Damiena Sandersona (31), môže byť podľa polície takisto zranený - čo však nie je potvrdené - a stále je na úteku. Pravdepodobne sa nachádza v meste Regina, 320 kilometrov južne od miest útokov.

Zástupkyňa policajného komisára Rhonda Blackmoreová na tlačovej konferencii uviedla, že polícia si nie je istá tým, ako Damien Sanderson zomrel, avšak potenciálne ho mohol usmrtiť jeho brat. Jeho telo sa našlo vonku v trávou zarastenej oblasti neďaleko domu, ktorý polícia prehľadáva, v domorodej komunite James Smith Cree Nation v západokanadskej provincii Saskatchewan. Presnú príčinu smrti určí tamojší súdny lekár.

Blackmoreová vyzvala verejnosť na opatrnosť, nakoľko zranený podozrivý, ktorý je zrejme ozbrojený a nebezpečný, sa môže snažiť vyhľadať lekársku pomoc. Polícia predtým ohlásila, že dvojicu mužov obvinila z vraždy, pokusu o vraždu a lúpež. S postupom vyšetrovania sa navyše očakáva vznesenie ďalších obvinení.

Kanadský premiér Justin Trudeau vo videoprejave v Ottawe po tom, čo nariadil na pamiatku obetí spustiť vlajku na budove parlamentu, označil tieto útoky za šokujúce a bolestné. "Tento druh násilia nemá v našej krajine žiadne miesto," uviedol. Zároveň konštatoval, že nanešťastie sa podobné tragédie v posledných rokoch stali až "príliš bežnými" javmi. Jedny z najhorších masových útokov v novodobej histórii Kanady, ku ktorým došlo v uvedenej riedko osídlenej domorodej komunite a v obci Weldon, vyvolali odozvu po celej krajine, ktorá na rozdiel od susedných Spojených štátov nie je zvyknutá na takéto násilie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok